Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez bijt terug na Red Bull-geruchten: "Het zal me een worst wezen"

Sergio Perez ligt sinds zijn Formule 1-prestaties minder zijn geworden onder vuur. Is hij goed genoeg om voor Red Bull te blijven rijden? Ja, zegt hij zelf, waarbij hij naar eigen zeggen de volledige steun krijgt van zijn team.

Perez Marko Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de zaterdag van de Grand Prix van Groot-Brittannië kende Sergio Perez opnieuw een grote tegenslag. De Mexicaan wist voor de vijfde race op rij Q3 van de kwalificatie niet te halen, terwijl teamgenoot Max Verstappen weer eens op poleposition stond. "Je moet minimaal Q3 halen", liet Verstappen na de kwalificatie ook weten.

Hoewel Perez enigszins terug naar voren kon rijden op zondag, was zijn zesde plaats op Silverstone niet waar hij in de Red Bull-bolide hoort te staan. Het was dan ook geen verrassing dat hij uit vele hoeken kritiek kreeg en de geruchten over zijn toekomst volop rondzingen in de paddock. Wat doet dat met Perez? "Het zal me een worst wezen om eerlijk te zijn", zo trapt hij af tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"Ik zit al dertien jaar in de Formule 1. Ik heb alles al gezien, dus ik maak me hier echt geen zorgen over. Ik focus me nu op het op de rails krijgen van mijn seizoen en daarnaast moet ik er van genieten."

Horner en Marko

Ondanks kritische uitspraken van Red Bull-adviseur Helmut Marko laat Perez weten dat de top van de Oostenrijkse renstal voor de volle 100% achter hem staat. De teamgenoot van Verstappen komt kalm over als hem gevraagd wordt naar de situatie binnen het team. "Ik krijg de volledige support van Christian (Horner, teambaas, red.) en Helmut."

"Het hele team staat volledig achter me en ze weten wat ik kan. Ze kennen mijn potentieel en staan achter me", aldus Checo.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez