Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Perez: "Blij en verbaasd tegelijk dat Verstappen geen straf kreeg"

Voor Sergio Perez kwam het als een verrassing dat Max Verstappen geen straf kreeg voor de manier waarop hij tijdens de Grand Prix van Oostenrijk Charles Leclerc inhaalde. Hij was er echter wél bij mee.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

"Laten we hopen dat dit het teken is voor ons dat we wat vrijer met elkaar mogen racen", zo blikt Sergio Perez in gesprek met onder andere RacingNews365 terug op Grand Prix van Oostenrijk. De Racing Point-coureur vindt de beslissing van de wedstrijdleiding in dit geval juist, maar hoopt dat de hoge heren van de sport nu wel op een consequente manier de coureurs blijven bestraffen, of juist niet.

"De regels schrijven voor dat je een straf krijgt als je iemand van de baan duwt. Zover is het dit keer niet gekomen en ik hoop dat er in de toekomst een bepaalde lijn te ontdekken valt in wanneer er wel of niet gestraft wordt."

Overigens snapt Perez heel goed dat de moderne Formule 1-circuits het er niet makkelijker op maken voor de stewards. Een harde baanafzetting maakt dat een coureur als Leclerc aan de buitenkant van de bocht al lang eieren voor zijn geld had gekozen, waar hij nu vast kon houden aan zijn lijn en kon claimen dat hij buiten de baan werd gedrukt.

"De circuits moeten worden aangepast, in eerste instantie voor de coureurs. Het zou voor ons niet mogelijk moeten zijn om zoveel fouten te maken als dat we kunnen maken. We kunnen wijd gaan en bochten afsnijden zonder dat daar consequenties aan verbonden zijn. We hebben 'old-school' circuits nodig, mét grindbakken. Ik hoop dat het ooit zover zal komen."

4 reacties