Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez blij met 'excellente' derde plek: "Vanaf nu elk weekend op het podium"

Sergio Perez moest vanaf P9 komen, na een matige zaterdag, maar uiteindelijk kon hij met P3 tevreden zijn. Lando Norris was net te hoog gegrepen, maar toch is de Mexicaan blij met het verloop van zijn zondag.

Met een derde plek in Hongarije, achter teamgenoot Max Verstappen en McLaren-coureur Lando Norris, was Sergio Perez meer dan tevreden. Hij moest immers vanaf P9 de race aanvangen. Uiteindelijk kwam hij zo'n vier seconden tekort om de tweede plek nog te pakken. "We zaten dicht op de tweede plek!", jammert hij, met een glimlach. Hij weet wel waarom het net niet lukte. "Helaas moesten we in de slotfase voorbij veel achterblijvers en de baan was naast de racelijn ongelooflijk vies." "De laatste ronden had ik daar last van toen ik mezelf een weg moest banen langs al die achterblijvers. Daardoor verloor ik twee seconden, waardoor mijn charge te laat kwam. Al met al was het een goede strategie van het team en een excellent resultaat."

Vaste podiumklant

Het is slechts zijn tweede podium in de laatste zes races en dit weekend wist hij voor het eerst sinds de GP van Miami, begin mei, Q3 te halen. Een prima race volgde deze zondag, wat bij de Red Bull-coureur een enorme boost zorgt, zo geeft hij toe. Hij wil er dan ook voor zorgen dat hij vanaf heden waar een vaste podiumklant wordt. "Ja, absoluut", antwoordt hij op de vraag of hij dit even nodig had. "Dit soort races helpen. Vanaf nu kijk ik ernaar uit om elk weekend op het podium te staan. Dus laten we dit vasthouden", aldus Perez.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"