Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez blij met pole, maar baalt van Verstappen: "Zonde, hij was heel snel"

Sergio Perez heeft voor het tweede jaar op rij de pole gepakt in Saoedi-Arabië, maar nadat hij in de trainingen zijn meerdere moest erkennen in Max Verstappen had hij dat misschien niet verwacht. Hij reageert op zijn tweede pole.

Sergio Perez was met afstand de snelste man tijdens de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië. Hij was anderhalve tiende van een seconde sneller dan Charles Leclerc, maar reed niet eens een tweede snelle ronde door een probleempje. "Het was lastig, zeker in Q3, omdat ik geen snelle tweede ronde kon rijden. Ronde één was echter goed en clean. Je voelt de F1-auto's hier echt tot leven komen in Saoedi-Arabië", glundert hij. "Het was belangrijk dat we er in die eerste ronde meteen bovenop zaten, want daarna had ik een probleem terwijl de baan zoveel sneller was."

Balen van Verstappen

Daar waar Perez schitterde, viel zijn teamgenoot Max Verstappen weg in Q2. Hij had problemen met zijn aandrijfas. Daardoor zal Max minstens op P15 starten op zondag. Checo baalt daar toch wel een beetje van. "Het is zonde. Max was al het hele weekend heel sterk. Hopelijk kunnen we op zondag beide auto's vooraan hebben. Je weet het nooit met deze auto's: betrouwbaarheidsproblemen kunnen op elk moment ontstaan."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi