Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez: "Dan hadden Verstappen en ik elkaar geraakt"

Sergio Perez en Max Verstappen kwamen elkaar tegen op de baan in Miami. Het was de eerste keer dat ze de degens kruisten in de jacht op een raceoverwinning. Het ging allemaal goed, maar de twee heren zaten op het randje. Checo weet dat er contact zou zijn geweest als hij er een schepje bovenop had gedaan.

In ronde van de Grand Prix van Miami was het moment daar. Voor het eerst dit seizoen gingen de twee titelkandidaten Max Verstappen en Sergio Perez de strijd met elkaar aan. De regerend kampioen startte op P9, zijn teamgenoot vanaf pole.

Het was Verstappen die aan het langste einde trok. Het gevecht was respectvol en zonder brokken, tot opluchting van iedereen binnen het team. Christian Horner vertelt aan onder meer RacingNews365 dat het scenario in aanloop naar de race was besproken.

"We hebben het er in de ochtend voorafgaand aan de Grand Prix van Miami over gehad. Ze waren vrij om te racen, maar ze moesten het wel clean houden. Respecteer het team en respecteer elkaar. Dat hebben ze ook gedaan. Ze hebben hard, maar fair geracet, met genoeg ruimte en respect."

Check hieronder nog eens het gevecht. Het artikel gaat daaronder verder.

Wat zeggen Verstappen en Perez

Het leek een kwestie van tijd te zijn voordat Verstappen op versere banden voorbij ging aan zijn teamgenoot, maar Checo weerde zich nog kranig. Hij had niet harder moeten verdedigen, benadrukt hij, want dan hadden de twee Red Bull-coureurs elkaar geraakt.

Maar dat wilde hij voorkomen, anders had hij duizend andere Red Bull-mensen teleurgesteld. "We moeten het team op de eerste plek zetten", benadrukt Checo. "Wij zijn gewoon twee coureurs, maar in de fabriek werken zoveel verschillende mensen zo verschrikkelijk hard, dus we moeten respect voor elkaar tonen. Al met al was het een goed onderling gevecht. Wat harder en dan hadden we elkaar geraakt. Dat was voor niemand eerlijk geweest. Misschien voor Alonso!", grapt hij.

Ook Verstappen was achteraf blij dat zijn strijd met Perez uiteindelijk niet eindigde in een tranendal. "Het was een goede strijd met Checo. We mochten vrij met elkaar racen, dat was al langer duidelijk, en het was een mooie strijd. Natuurlijk is het het belangrijkste dat we elkaar niet raken. Dat is goed gekomen."

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'