Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: "Dat gaf de doorslag toen ik Verstappen versloeg"

Max Verstappen verloor de GP van Azerbeidzjan, nadat hij tijdens de safety car zijn leidende positie aan Sergio Perez kwijt raakte. De Mexicaan legt na afloop uit wat zijn race maakte.

Na afloop van de GP van Azerbeidzjan, de tweede zege van het seizoen voor Sergio Perez, was de Red Bull-coureur in zijn nopjes met zijn eigen prestatie. Hij legt in gesprek met onder meer RacingNews365 hoe hij uiteindelijk Max Verstappen wist te verschalken. "Het was een geweldig weekend, over het algemeen. We stonden er toen het moest, onder veel druk. Dit format zorgt namelijk voor veel druk op de schouders van engineers en monteurs. De manier waarop we gepresteerd hebben, is dan ook geweldig." "Op zaterdag hadden we al een goede race, maar op zondag was het een onderlinge race met Verstappen. We pushten elkaar vanaf het begin, nadat we Charles hadden verschalkt. Het was een race tussen Max en mij van begin tot einde en de eerste stint gaf denk ik de doorslag voor mijn race in Bakoe."

Intens

Tijdens die eerste stint voerde Perez de druk op Verstappen gestaag op. Met succes, zo blikt hij terug. "Het was zeer intens. De eerste stint was heel intens, om ervoor te zorgen dat ik in de DRS van Max kwam. Zodra dat lukte, pushte ik Max om ervoor te zorgen dat hij zijn banden moest gebruiken. Dat was van groot belang." "Zodra we op de harde compound reden, was het heel zwaar om Max achter me te houden", zo doelt hij op de tweede stint. "Ik wist dat het einde verhaal zou zijn als hij DRS zou krijgen, dus het was een enorme uitdaging om dat te voorkomen. We pushten elkaar echt keihard, we gaven alles, ronde na ronde. Ik ben dan ook heel blij dat ik uiteindelijk heb gewonnen", glundert hij.

Belangrijk

Perez benadrukt nog een laatste keer wat nou zo belangrijk was voor zijn race: vooral het snel langs Leclerc komen om zo de druk op Verstappen hoog te houden. "Mijn inhaalactie op Charles vroeg in de race was heel belangrijk, want het was van groot belang om geen tijd te verliezen achter hem, waardoor Verstappen weg had kunnen rijden. Dan was het lastig geworden om hem nog bij te halen." "Gelukkig zat ik maar een ronde vast achter Leclerc en zodra ik aan hem voorbij was, wist ik ronde na ronde dichterbij de DRS van Max te komen. Zodra ik in die DRS zat, was het tijd om hem in te halen, maar toen dook hij de pitstraat in. En toen was ik wat gelukkig, met de safety car", aldus Perez.

Viaplay
x
Andretti Deelt klap uit aan F1 met aantrekken technisch kopstuk