Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez: "Dat wordt voor de Grand Prix van Miami de grootste uitdaging"

De Grand Prix van Miami staat voor de deur en de teamgenoot van Max Verstappen, Sergio Perez, kijkt er enorm naar uit. Niet alleen kijkt hij uit naar de fans, maar wil hij zien wat hij kan met de grootste uitdaging in Miami: het juiste downforce niveau vinden.

Perez Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Dit weekend mogen de F1-coureurs de limieten van het circuit van Miami gaan ondervinden. In de simulator hebben de coureurs al vele rondjes mogen genieten van de baan. "Ik vond het nieuwe circuit leuk in de simulator en het kan een goede plek zijn om te racen met die lange rechte stukken", laat Sergio Perez weten.

Om het verschil te maken is, volgens de Mexicaanse coureur van Red Bull, de juiste afstelling van de auto vinden het moeilijkst. "Ik denk dat het kiezen van het juiste downforce-niveau de grootste uitdaging zal zijn voor alle teams." Eerder liet Pirelli al weten dat de auto's met een lage tot gemiddelde downforce set-up zullen gaan rijden op het snelle circuit van Miami.

Perez is erop gebrand om er alles uit te halen in Miami dit weekend. "Ik vecht nu elke week voor poles en podiums, dat is een goede motivatie om te blijven pushen en te blijven focussen. Ik wil gewoon week na week meer en ik kijk ernaar uit om te zien wat we in Miami kunnen doen." In hoeverre Red Bull, Max Verstappen en Sergio Perez de afstelling van de auto's juist zal hebben, zullen we dit weekend ondervinden als vanaf vrijdag om 20:30 uur Nederlandse tijd de actie van start gaat.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x