Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez dekt zich in voor GP Monaco: "Ferrari en McLaren zijn moeilijk te verslaan"

Sergio Perez heeft de verwachtingen voor de Grand Prix van Monaco getemperd. Volgens de Mexicaan wordt het heel lastig om McLaren en Ferrari te verslaan.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen races liepen niet al te best af voor Sergio Perez. De Mexicaan moest het in Miami en Imola met de vierde en achtste plaats doen en liep zo kostbare punten mis. Perez presteerde zelf niet geweldig, maar moet ook vaststellen dat McLaren en Ferrari steeds dichterbij komen. Ook Max Verstappen moest namelijk alle zeilen bijzetten om vooral Lando Norris in Imola te verslaan. Perez tempert daarom de verwachtingen voor de Grand Prix van Monaco.

"Ferrari en McLaren gaan zeker meestrijden", vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Het wordt zelfs heel moeilijk om ze te verslaan. Tegelijkertijd verwacht ik ook dat de andere teams gaan verrassen. De marges zijn hier altijd klein in de kwalificatie, dus een aantal teams uit het middenveld gaan het ook voor elkaar krijgen om een geweldig rondje aan elkaar te knopen."

Perez ziet Ferrari en McLaren dan ook naderen. "Ze komen eraan. We moeten ervoor zorgen dat wij ook verbeteren en een goede update krijgen. Tot nu toe hebben we nog geen grote update op de auto gezet, dus het klopt dat ze dichterbij komen. Ik denk alleen dat we allemaal Ferrari en McLaren willen zien presteren met een auto die goed genoeg is voor de zege. Dat wordt fascinerend om te zien."

Denkt de Mexicaan tot slot nog aan het debacle in Imola, waar hij crashte in de derde vrije training, elfde werd in de kwalificatie en mede door een fout als achtste over de streep kwam? "Imola zit niet meer in mijn hoofd. Het is belangrijk om op dit weekend te focussen en vertrouwen op te bouwen. Het maakt namelijk niet uit wat je vorig jaar of het jaar daarvoor in Monaco hebt gepresteerd."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap