Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Perez: "Dit weekend deden we een stap terug en waren we nergens"

De Grand Prix van Spanje was voor Sergio Perez een race om snel te vergeten. Het gat van het aantal behaalde punten tussen hem en zijn teamgenoot Max Verstappen wordt steeds groter en ondertussen jagen Fernando Alonso en de twee Mercedes-coureurs op zijn positie in het kampioenschap.

Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Net als Mercedes-coureur George Russell lukte het Sergio Perez niet om het laatste deel van de kwalificatie te halen. De Mexicaan moest de Grand Prix als elfde aanvangen terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen de snelste van het veld was.

Voor de wedstrijd schatte Red Bull-teambaas Christian Horner de eindpositie van Perez in op een vierde of vijfde plaats. Een podium zat er volgens hem niet in. Uiteindelijk finishte Checo op de vierde positie, één plek achter het podium waar George Russell, gestart als twaalfde, de derde positie wist te bemachtigen.

"We hebben de prijs betaald"

Checo trekt zelf het boetekleed aan, en geeft zijn slechte kwalificatie de schuld van zijn resultaat op zondag: "Ik ben erg teleurgesteld in vandaag. We hebben echt de prijs betaald van de slechte kwalificatie. Onze strategie was goed, maar als je kijkt waar we vandaan kwamen, was er maar zoveel mogelijk."

Wel geeft hij toe dat hij George Russell eigenlijk voor had moeten blijven: "Een derde plek was mogelijk, maar als we meer punten hadden gewild hadden we ook meer risico moeten nemen tijdens de eerste ronde van de race en dat had mijn race negatief kunnen beïnvloeden. George ging er vol voor die eerste ronde en won een flink aantal posities terwijl wij hebben gekozen voor een schone start."

"Daarom kon ik niet zo snel door het veld heen"

Na de voorzichtige start van de race kwam de Mexicaan vast te zitten achter Fernando Alonso. "Fernando was moeilijk om te passeren, dus ik kon niet zo snel door het veld heen als we gewild hadden."

"Dit weekend was in het algemeen een stap terug maar er zijn zat dingen die we beter kunnen doen. Al met al hebben we vandaag twaalf punten naar huis gebracht en ik denk als we vooruit kijken dat Canada een sterke race voor ons moet zijn. Iedereen zit ontzettend dicht bij elkaar dus dat wordt nog interessant."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst