Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez dolblij met derde plaats: "Ik ben weer helemaal terug!"

Sergio Perez was erg tevreden over zijn weekend op de Red Bull Ring. De Mexicaan heeft het vertrouwen in zichzelf teruggevonden.

Begin dit jaar voelde Sergio Perez zich helemaal thuis in de koningsklasse. Sterker nog, hij zou dé uitdager van Max Verstappen zijn in de strijd om het wereldkampioenschap. Na een paar slechte kwalificaties daalde het zelfvertrouwen van Perez echter en bleven de goede resultaten uit. De kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk was er op vrijdag ook een om snel te vergeten voor de Mexicaan. Vanwege ziekte had hij bovendien ook al de mediadag (donderdag) gemist. "Ik was echt niet lekker. Ik had elke avond koorts. Het is een veeleisende sport, zowel in als naast de auto. Ik ben echt heel ziek geweest, dus ik hoop dat ik een paar dagen rust kan pakken. Silverstone is namelijk ook een zware race", legt hij in de persconferentie na afloop van de race uit.

Een matige vrijdag, een sterke zondag

Op vrijdag had Sergio Perez last van track limits en verloor hij zijn snelste tijd in Q2, net op het moment dat een verbetering niet meer mogelijk was. Hij mocht de race zondag vanaf de vijftiende plek aanvangen. Tijdens de sprintkwalificatie had de Mexicaan een betere uitgangspositie: hij startte de sprintrace als tweede achter zijn teamgenoot Max Verstappen en ging de strijd met de Nederlander aan. Hij eindigde de race uiteindelijk als tweede, wederom achter zijn teamgenoot. Het echte werk voor de Red Bull-coureur kwam pas op de zondag. Hij had na de slechte kwalificatie wel het één en ander goed te maken. Gedurende de race wist hij zichzelf naar positie twee te rijden. Zelf zegt hij er het volgende over: "Het was erg goed om weer terug op het podium te komen, al helemaal hier op het thuiscircuit. Het is zo'n speciaal weekend voor het team en het weekend begon slecht. Ik weet niet hoe ik het moet zeggen, ik wil geen scheldwoorden gebruiken, maar ik denk dat iedereen op een gegeven moment wel last heeft gehad van track limits."

"I'm back!"

Toch heeft de Mexicaan ook kunnen genieten van de strijd op de baan. Zo noemde Carlos Sainz hem nog 'agressief' over de boardradio. De Red Bull-coureur vond zijn acties zelf zuiver uitgevoerd. "Ik heb Carlos nog niet gesproken, dus ik weet niet zo goed wat hij bedoelt met 'agressief'. Ik denk dat het een eerlijk gevecht was. Ik vond ze (Ferrari, red.) vooral sterk bij het uitkomen van bocht drie." Op de vraag of Checo 'terug' is, antwoordt hij gevat: "Ja zeker! Ik denk dat we terug zijn. We zijn erin geslaagd om onze problemen van de vorige races te begrijpen en we hadden vanaf ronde één een goed tempo te pakken. Dus ja, ik denk dat ik weer helemaal terug ben. " Check hieronder nog eens het gevecht tussen Sainz en Checo.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"