Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez door het stof na dramatisch Monaco-weekend: "Ik heb de prijs betaald"

Voor Sergio Perez is het een weekend om heel snel te vergeten. Na een dramatische kwalificatie, verliep zijn race minstens zo slecht.

Door een crash in de kwalificatie op zaterdag stond Sergio Perez voor een onmogelijke opgave tijdens de GP van Monaco. Hij moest vanaf P20 punten zien te scoren. Het Red Bull-team koos voor een pitstop na de eerste ronde, zodat Checo vervolgens de race uit kon rijden op een setje van de harde banden. Maar dat verliep niet zo als verwacht. Daarna ging het slechter en slechter voor Checo, die na een onhandige crash en vele regenchaos uiteindelijk als zestiende over de meet kwam. Niet ideaal voor zijn titelkansen, want de winnende Max Verstappen liep zo 25 punten uit. Perez realiseert zich dat maar al te goed. "We gaan het proberen in de volgende weekenden, om wat races te winnen. Dat wordt cruciaal voor mijn titelkansen." Hij gaat door het stof en biedt zijn excuses aan aan het team. "We hebben de prijs betaald voor mijn fout op zaterdag. Dat is heel kostbaar geweest. Ik moet mijn excuses aanbieden aan mijn hele team. Dit soort fouten mogen niet gebeuren. Dit kan ik me niet veroorloven in de strijd om de wereldtitel."

Van kwaad tot erger

Gevraagd naar zijn race, zegt Perez dat het van kwaad tot erger ging. "Het begon heel goed, maar al heel snel zat ik weer vast in verkeer, waardoor het lastig werd. Toen kwam de regen en waren wij een van de laatste auto's die een pitstop maakte." "Ik raakte vervolgens de muur en toen was het een zooitje. Ik brak mijn voorvleugel op Hulkenberg, die remde in de chicane. Toen ging het van kwaad tot erger. Op die positie moet je nou eenmaal risico nemen", aldus de Mexicaan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"