Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez: "Door update moet Racing Point een grote stap vooruit zetten"

Het team van Racing Point stelde de afgelopen races teleur. Om het tij te keren, heeft de Engelse renstal daarom een grote update meegenomen naar de Duitse Grand Prix, in de hoop de aansluiting met de top van het middenveld te kunnen vinden. Sergio Perez hoopt dat deze update, in tegenstelling tot de vorige, wel zijn vruchten afwerpt.

Sergio-Perez-portret-Bahrein-2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

De laatste grote update, die Racing Point in tijdens de Spaanse Grand Prix introduceerde, leverde namelijk niet de gewenste resultaten. De puntenfinishes bleven de laatste races uit, waardoor het Engelse team is teruggezakt naar de teleurstellende zevende plaats in het kampioenschap voor de constructeurs.

"Aankomend Grand Prix-weekend zullen we een nieuwe update introduceren", begint Sergio Perez zijn verhaal ten overstaan van RacingNews365. "Deze update is vooral gericht op het verbeteren van de balans aan de achterkant van de auto. Op dit gebied lopen we namelijk ver achter op de andere teams in het middenveld. Met behulp van deze update hopen we het gat naar hen toe te kunnen dichten."

Dat de vorige grote update niet voor resultaten zorgde waar Racing Point had gehoopt, komt volgens Sergio Perez door het feit dat de updates van de concurrentie beter waren dan die van zijn eigen team.

"De vooruitgang die we na onze update in Barcelona hebben geboekt, was minder groot dan die van onze concurrenten. Daarom is het belangrijk dat de komende update ervoor zorgt dat we een grote stap vooruit maken. We zijn namelijk aanbeland bij een kritiek deel van het seizoen, waarin het van groot belang is dat we stappen maken en geregeld punten gaan scoren."

"Gelukkig hebben we wel veel geleerd van onze vorige update", vervolgt de Mexicaan. "We hebben daar veel meters mee gemaakt, dus we weten waar onze zwakke punten liggen. Ook met de nieuwe update gaan we veel meters maken, zodat we weten waar we staan. Een groot focuspunt voor ons is de aerodynamica. Op dat gebied hebben we nog veel werk te verrichten, en daar gaan we de komende tijd hard mee aan de slag", aldus Perez.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten