Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez erkent zijn meerdere in Verstappen: "Hij was veel sterker dan ik"

Max Verstappen heeft met overmacht de GP van Azerbeidzjan gewonnen. Hij versloeg teamgenoot Sergio Perez met ruim twintig seconden voorsprong. De Mexicaan moest na afloop erkennen dat Verstappen simpelweg de betere was.

Sergio Perez vertrok de GP van Azerbeidzjan nog vanaf plek twee, een plek voor teamgenoot Max Verstappen. Aan het einde van de rit reed Checo nog steeds op die plek, maar had hij de regerend kampioen voorbij zijn komen. De Mexicaan had naar eigen zeggen veel last van slijtage, waardoor hij op de medium band de race verloor ten opzichte van Verstappen. "Er was een miscommunicatie tijdens de virtuele safety car waardoor ik niet naar binnen kwam. Daarna was het te laat om alsnog te stoppen." "Daar hadden we wat pech, want dat heel veel invloed op mijn race. Bij mijn herstart had ik te veel last van slijtage, die was namelijk echt enorm op die medium band voor mij. Dat moeten we gaan begrijpen, want Verstappen was veel sterker vandaag. Veel dingen die we dus moeten analyseren, maar alsnog was het een goed teamresultaat."

Perez erkent zijn meerdere

Red Bull besloot om haar coureurs onderling niet te laten strijden voor de zege. Perez kan zich daar na afloop wel in vinden, want Max was de snellere, zo moet hij toegeven. "Het was denk ik de juiste beslissing van het team, want Verstappen was op dat moment net wat beter. Het is dus een goed teamresultaat, want hier kan er van alles gebeuren. Een 1-2 is dus een heel goed resultaat.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'