© Force India

Nieuwsoverzicht

Perez: "Force India richt zich in 2019 op de top drie"

24 okt. 2018 16:45 Wanda Bisschop 1 reacties
In de vorige twee seizoenen eindigde Force India als ‘best of the rest’. Voor een team met beperkte financiële middelen, een unieke prestatie. Nu het consortium onder leiding van Lawrence Stroll, de vader van Williams-coureur Lance Stroll, het team heeft voorzien van een flinke financiële injectie richt het team haar pijlers op de top drie van het kampioenschap.

Sinds 2014 maakt Sergio Pérez deel uit van Force India, maar nu Stroll senior het team heeft overgenomen merkt de Mexicaan duidelijk dat er meer mogelijkheden zijn. “Vanaf mijn eerste dag bij dit team merk ik dat er constant progressie wordt geboekt. Nu is het zaak om de volgende stap te zetten en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen”, aldus Pérez.

Force India moest het met mindere budgetten dan de topteams stellen en werd afgelopen zomer tot overmaat van ramp onder curatele gesteld. De komst van Stroll en de zijnen wendde een faillissement af. Stroll is volgens Pérez niet alleen welkom vanwege zijn kapitaal, maar ook vanwege zijn inzicht.

“Lawrence is erg optimistisch en enthousiast. Hij weet wat er allemaal bij het racen komt kijken en investeert slechts als hij er ook voor de volle honderd procent in gelooft.”

Het doel voor volgend jaar is duidelijk: namelijk aansluiting vinden bij Mercedes, Ferrari en Red Bull. “We vechten continu tegen deze teams, ze hebben veel meer budget dan wij en beschikken over betere voorzieningen. Dat maakt het voor ons erg lastig, maar Lawrence is bereid om het team naar het volgende level te brengen. Dat is natuurlijk de top drie. Ik denk dat we met de juiste investeringen die stap kunnen maken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen