Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez aast op troon Verstappen: "Daar hebben we veel van geleerd"

Max Verstappen was met de RB19 bijna niet te verslaan. Hij won 19 races, terwijl zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Perez niet verder kwam dan twee overwinningen in het begin van het seizoen. Perez gaat in 2024 'gewoon' voor een nieuwe kans om wereldkampioen te worden.

Perez RB20 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Will Cornelius / Content Pool

Sergio Perez dacht aan het begin van 2023 kans te maken op de coureurstitel. De Mexicaan won in Saoedi-Arabië en pakte de overwinning in de sprintrace in Bakoe en in hetzelfde weekend won hij ook de Grand Prix van Azerbeidzjan. Maar in Miami kwam het omslagpunt voor de Mexicaan. Perez startte vanaf poleposition en Verstappen kwam vanaf P9, maar de Nederlander wist de Mexicaan overtuigend te verslaan.

Na die tik won Verstappen nog eens negen races achter elkaar en daarmee zette hij een nieuw record in de Formule 1 neer, met tien overwinningen op rij. Toch denkt Perez aan de vooravond van zijn vierde seizoen bij Red Bull dat hij voor zijn eerste titel kan gaan en wil hij de strijd met Verstappen aan gaan. "We zijn nog niet aan het jaar begonnen, maar we zullen dezelfde kansen krijgen. En het doel voor ons allemaal is om het kampioenschap te winnen", zo zegt Perez tegen de media, waaronder RacingNews365.

Daarbij focust Perez zich vooral op zichzelf. "Ik focus me gewoon op mezelf. Natuurlijk heb ik een geweldige referentie met Max. Ik moet gewoon een open benadering hebben, maar er is geen wondermiddel dat goed of fout is. We moeten ervoor zorgen dat we op het juiste pad terecht komen om vanuit daar verder te ontwikkelen", zo legt de Mexicaan uit.

Perez heeft in de wintermaanden onder meer gekeken naar zijn mindere races in 2023 om zich zo verder te verbeteren. "Ik heb naar de moeilijke races gekeken om te snappen waarom ze ze moeilijk waren. De richting die we met de auto namen, hoe we dingen te veel probeerden te compenseren en de auto daarbij niet per se beter maakten. Ik denk dat we daar veel van geleerd hebben."

De Mexicaan heeft in zijn drie jaar bij Red Bull zich nog niet over een langere periode kunnen bewijzen. Na een up kwam er weer vaak een down en ook dat probeert Perez nu te verbeteren. "Ik bekijk het gewoon race voor race. Het doel is om ervoor te zorgen dat we elk weekend het maximale eruit halen. En dat is absoluut mijn doel voor dit jaar, alles gewoon race voor race bekijken."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China