Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez gaat voor eerste Red Bull-overwinning in Spanje

Tot op heden stond Sergio Perez nog niet op het podium voor Red Bull, maar als het aan hem ligt staat hij komend weekend al op de hoogste trede. Althans, hij denkt dat het mogelijk is om te strijden voor de overwinning tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje.

Perez Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In Bahrein begon Sergio Perez sterk aan zijn Red Bull-avontuur. In de race werkte hij zich na problemen in de opwarmronde op vanuit de achterhoede naar de kop van het middenveld. In Imola ging het na een zeer goede kwalificatie tijdens de race helemaal mis. In de verraderlijke omstandigheden wist hij zijn RB16B niet op de baan te houden en moest hij het uiteindelijk stellen zonder punten.

In Portugal reed hij vervolgens een degelijke kwalificatie en race, maar echt in de buurt van de top drie kwam hij daar niet, nadat hij bij de start van de race lang achter een McLaren vastzat. In zijn vooruitblik op het Spaanse Grand Prix-weekend, vertelt hij dat hij meer had verwacht van het begin van het seizoen. "Ik had beter verwacht, natuurlijk. Ik zie het glas echter liever halfvol en ik ben blij met de vooruitgang die we hebben geboekt wat betreft de gewenning aan de Red Bull-bolide."

"De Grand Prix van Emilia Romagna en de Grand Prix van Portugal waren ingewikkelde races, maar ik heb wel veel geleerd. Ik had dezelfde pace als de leidende groep en we hebben in Portugal een mooi aantal punten gescoord, dus vanaf hier kan het alleen maar beter gaan", aldus de Mexicaan, die hoopt in Barcelona vanaf het eerste moment helemaal vooraan mee te kunnen strijden.

"In Spanje zullen we vanaf het begin mee kunnen doen, denk ik", zo blikt hij vooruit. "Het is een specifiek circuit, met erg langzame bochten, maar ook een aantal hogesnelheidsbochten. Het is dan ook van groot belang om de juiste balans te vinden en goed te zorgen voor de banden, vooral die aan de rechter zijde van de wagen. De wind is ook iets om rekening mee te houden. Het is een lastig circuit, maar zoals ik al zei moeten we vanaf het eerste moment competitief zijn en meedoen om de overwinning."

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco