Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez gelooft nog in F1-wereldtitel: "Dan had ik me meer zorgen gemaakt"

Sergio Perez werkte in Monaco een ronduit beroerd weekend af. Max Verstappen liep door het nulresultaat van de Mexicaan een volle race-overwinning op hem uit. Een pijnlijke nederlaag, maar niet één die hem naar eigen zeggen uit de running haalt voor de wereldtitel.

Perez Red Bull Spanish GP Thursday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez is er heilig van overtuigd dat hij dit seizoen nog mee kan doen om de wereldtitel. Natuurlijk, de GP van Monaco deed zijn kansen geen goed, maar hij bekijkt de situatie van de positieve kant, zo blijkt als RacingNews365 hem vraagt of hij nog een serieuze titelkandidaat is.

"Ja, want de snelheid is er", zo begint de teamgenoot van Max Verstappen. "Als deze crash (in de kwalificatie, red.) zich had voorgedaan, terwijl ik de hele tijd een halve seconde langzamer was, dan had ik me meer zorgen gemaakt. Het goede nieuws is dat we de snelheid hebben om het tij te keren, maar voor nu richt ik me op dit raceweekend. Ik wil de overwinning pakken."

Wat betreft de schuldvraag van alles wat misging in Monaco, te beginnen met die crash op zaterdag, steekt Perez de hand in eigen boezem als hij stelt dat hij moet leren van wat er gebeurde.

"Ik had alles wat rustiger aan moeten pakken. Nu liep ik een beetje achter de feiten aan met last minute beslissingen. Dat helpt niet in Monaco, maar boven alles ben ik zelf degene die de situatie veel beter had moeten lezen."

"Het viel me allemaal zwaar, maar het belangrijkste is dat je op zo'n moment je fouten toegeeft en de hand verontschuldigend opsteekt naar het team. Van daaruit kan je dan proberen te doorgronden wat er gebeurde om er vervolgens van te leren."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin