Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez gematigd enthousiast over zijn Red Bull-bolide: "Konden onze problemen niet oplossen"

Sergio Perez kijkt enigszins tevreden terug op de eerste twee vrije trainingen in Bakoe, maar benadrukt wel dat er werk aan de winkel is. Niet alles verliep vlekkeloos op de vrijdag.

Sergio Perez heeft de eerste en tweede vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan afgesloten op respectievelijk de eerste en de tweede plaats. De Red Bull-coureur eindigde tweemaal boven teamgenoot Max Verstappen, die zelf met een aantal problemen kampte. Ook het DRS-systeem werkte niet perfect. Het was een prima dag voor Perez, maar ook hij stipt wat verbeterpunten aan bij de RB18 van de Oostenrijkse renstal. "Het was een goede start, maar de tweede training ging niet zo goed als we hadden gehoopt", zegt hij na afloop van de trainingen bij Sky Sports . "Ik denk dat we wat foute richtingen hebben gekozen en we wat aan het verkennen waren. We wisten onze problemen nog niet op te oplossen."

Perez vertrouwt op progressie Red Bull

Volgens Perez is er nog genoeg tijd om de RB18 te verbeteren voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. "We hebben goede data en met beide banden (softs en mediums, red.) ging het goed over de longruns. Ik denk dat er genoeg data door ons is verzameld." "Hopelijk krijgen we het allemaal voor elkaar, voordat de kwalificatie begint", aldus de Mexicaan.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'