Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: 'Gemengde gevoelens voor Red Bull, maar ik kan tevreden zijn'

Na een geslaagde race in Australië heeft Sergio Perez al het vertrouwen in een sterk resultaat tijdens de GP van Emilia-Romagna. Met wat regen op de radar belooft het volgens de Mexicaan een spannend weekend te worden.

Ondanks een uitvalbeurt tijdens de openingsrace beleeft Sergio Perez een prima start van het Formule 1-seizoen. De Red Bull-coureur stond afgelopen race in Australië nog op het podium, terwijl teamgenoot Max Verstappen uitviel. "Het waren gemengde gevoelens voor het team in Australië", aldus Perez. "Maar voor mij was het weer een consistent weekend na mijn pole en vierde plaats in Jeddah. Ik ben tevreden over mijn prestaties tot nu toe. Het podium behalen voor de eerste keer dit seizoen in Melbourne was een stap in de goede richting en daar zal ik niet stoppen. Ik moet en wil er elk weekend zijn, voor zowel het team als voor mijzelf."

Perez: 'We kunnen leren van de vorige keer in Imola'

Na een sterke kwalificatie tijdens de GP van Emilia-Romagna in 2021 viel de race van Perez in het water na meerdere spins. Uiteindelijk kwam hij als elfde over de finish. Dit jaar moet het beter gaan: "We gaan terug naar een sprintrace-format. Ik wil het hoogst haalbare aantal punten halen, wat allemaal begint bij een goede kwalificatie op vrijdag." "Ik hoop het in Italië weer voor elkaar te krijgen. Het lijkt er op dat het gaat regenen, dus dat gaat een belangrijke rol spelen. Ik wil leren van de performance die ik had in het natte Imola vorig jaar en ik hoop dat ik kan verbeteren."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi