Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez: 'Gemengde gevoelens voor Red Bull, maar ik kan tevreden zijn'

Na een geslaagde race in Australië heeft Sergio Perez al het vertrouwen in een sterk resultaat tijdens de GP van Emilia-Romagna. Met wat regen op de radar belooft het volgens de Mexicaan een spannend weekend te worden.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks een uitvalbeurt tijdens de openingsrace beleeft Sergio Perez een prima start van het Formule 1-seizoen. De Red Bull-coureur stond afgelopen race in Australië nog op het podium, terwijl teamgenoot Max Verstappen uitviel. "Het waren gemengde gevoelens voor het team in Australië", aldus Perez.

"Maar voor mij was het weer een consistent weekend na mijn pole en vierde plaats in Jeddah. Ik ben tevreden over mijn prestaties tot nu toe. Het podium behalen voor de eerste keer dit seizoen in Melbourne was een stap in de goede richting en daar zal ik niet stoppen. Ik moet en wil er elk weekend zijn, voor zowel het team als voor mijzelf."

Perez: 'We kunnen leren van de vorige keer in Imola'

Na een sterke kwalificatie tijdens de GP van Emilia-Romagna in 2021 viel de race van Perez in het water na meerdere spins. Uiteindelijk kwam hij als elfde over de finish. Dit jaar moet het beter gaan: "We gaan terug naar een sprintrace-format. Ik wil het hoogst haalbare aantal punten halen, wat allemaal begint bij een goede kwalificatie op vrijdag."

"Ik hoop het in Italië weer voor elkaar te krijgen. Het lijkt er op dat het gaat regenen, dus dat gaat een belangrijke rol spelen. Ik wil leren van de performance die ik had in het natte Imola vorig jaar en ik hoop dat ik kan verbeteren."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x