Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez glundert na zijn eerste poleposition ooit in F1: "Ongelooflijk!"

Sergio Perez heeft vriend en vijand verrast door de poleposition te pakken voor de GP van Saoedi-Arabië. Hij reed een perfecte ronde, die hij nooit meer zal kunnen overtreffen.

Met een verschil van 0,025 seconde op Charles Leclerc heeft Sergio Perez de poleposition gepakt voor de Formule 1-Grand Prix in Jeddah. De Mexicaan stond na afloop met een grote glimlach voor de camera. Hij had het zelf niet zien aankomen, moet hij toegeven, maar de ronde die hij wist te produceren was perfect genoeg om toch de pole te pakken. “Het heeft me een paar races geduurd, maar wat een ronde. Ongelooflijk! Ik kan nog duizend ronden rijden, maar ik denk niet dat ik die ronde nog kan verbeteren. Echt ongelooflijk”, glunderde de teamgenoot van Max Verstappen. De Nederlander kwam overigens niet verder dan P4.

Onverwachts

Dat Perez de pole pakte tijdens zijn 215e Formule 1-kwalificatie, had hij nooit aan zien komen. Zeker omdat hij eigenlijk vooral op de race gefocust was met zijn afstelling. Hij verwacht dan ook een mooie race en hoopt dat hij morgen ook de overwinning kan pakken. "We verwachtten niet heel veel en we hebben ons vooral gefocust op de race. Hopelijk kunnen we ze morgen pakken tijdens de race!"

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden