Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez haalt opgelucht adem: "Gelukkig nog niet met Marko gesproken"

Het was niet de Grand Prix van Sergio Perez, die afgelopen zondag meermaals de fout in ging en uiteindelijk zonder punten terug naar huis keerde. Hij is schuldbewust, maar gelukkig heeft hij nog geen standje gekregen van de o zo strenge Helmut Marko.

Perez rain Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Sergio Perez kwalificeerde nog zo goed voor de Grand Prix van Emilia-Romagna, maar tijdens de race wist hij geen goede indruk te maken. Hij had het lastig in de regen in zijn Red Bull RB16B, waardoor hij meerdere keren kortstondig naast de baan stond. Na de herstart, toen het veld dicht op elkaar zat, gebeurde dat opnieuw, waardoor hij veel tijd en plekken verloor.

De Mexicaan zakte uit de top tien en wist daar aan het einde van de race ook niet meer terug te keren. Nul punten was het resultaat. Perez beseft dat het geen goede dag was, zo vertelt hij na afloop voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Het was een hele slechte dag en het spijt me voor het team. Ik kijk er naar uit om te leren wat er deze zondag fout is gegaan."

"Ik ken de auto nog niet goed in deze omstandigheden en aan het begin van de race was het lastig om temperatuur in de banden te krijgen. Ik wist niet zeker hoeveel ik nog met de set-up kon spelen, waardoor het heel lastig was toen ik in het tweede deel van de race op de zachte banden reed. Ik maakte een fout en ik zal er van leren en beter worden. Het spijt me aan het team, want we hadden eerste en tweede moeten worden."

Al vroeg in de race, achter de safety car, maakte Perez een fout. Hij kwam naast de baan, verloor twee plekken, maar nam deze snel alweer terug. Dat mocht niet en een grote straf was het gevolg. "Ik verloor de controle over de bolide achter de safety car. Ik kwam naast de baan, maar snel kwam ik weer terug op het asfalt. Ik haalde twee auto’s in, dus de penalty was terecht. Op het moment dat ik: 'oke een fout, maar ik heb mijn positie weten te behouden', maar dat was dus niet het geval. Ik ging gewoon door het grind en kwam meteen weer terug. Ik dacht dat het op de limiet was en dat ze het zouden tolereren, want vele mensen maakten fouten."

Niet dus, maar uiteindelijk was dat niet de fout waarvan Perez de meeste gevolgen zou ondervinden. Na de herstart lag hij ondanks zijn eerste straf nog steeds in kansrijke positie, maar opnieuw ging het mis. Hij spinde en kwam in het grind en verloor veel plekken. Hij verklaart wat er gebeurde. "Bij mijn andere fout raakte ik met mijn banden de natte lijn en daardoor verloor ik de controle, want de auto was heel erg pointy op die zachte banden. Het was een klein foutje", aldus de Red Bull-coureur, die maar al te goed beseft dat zijn team niet blij met hem zal zijn. "Gelukkig heb ik na de race nog niet met Marko gesproken."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf