Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez had pole kunnen pakken in Miami: "Verloor daar wat tijd"

Sergio Perez moet achter Max Verstappen en de twee Ferrari's starten vanaf de vierde plek op de zondag in Miami. Toch weet Perez dat er meer in had gezeten, zelfs poleposition.

Perez Miami FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez zit het hele weekend aardig in de buurt van Max Verstappen, maar op de beslissende momenten lijkt het er net op of de Mexicaan niet alles uit zijn Red Bull haalt. Zo ook in Q3 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami, waar hij ruim twee tienden moest toegeven op zijn eigen teamgenoot.

Daar profiteerden de twee Ferrari-coureurs weer van, die mooi in dat gat konden springen. Een P4 dus voor Perez. Hij reageert voor de camera van Viaplay op zijn prestatie. "Ik verloor de auto in bocht 8, ik reed over de kerbstones heen en verloor daar wat tijd. Ik denk dat zeker de eerste rij mogelijk was en waarschijnlijk iets meer dan dat. Maar we hebben niet het volledige potentieel benut", zo vertelt Perez.

Net als veel andere coureurs had ook Perez last van de banden. "Ik begrijp het nog steeds niet. Er is zoveel aan de hand met de banden, maar we haalden gewoon niet het maximale eruit. Je zit er zo dicht bij zit, maar nu zaten we net aan de verkeerde kant. Een paar honderdsten sneller en onze kwalificatie had er heel anders uitgezien. Ik ben teleurgesteld om vierde te zijn, maar ik ben er blij mee dat we op momenten een hele sterke pace hebben", zo zegt de Mexicaan in gesprek met onder meer RacingNews365.

Dan richt Perez zich op de race op zondag. Is een 1-2 mogelijk voor Red Bull? "Dat zou het doel moeten zijn. We willen snel voorbij de Ferari's komen om dan onze eigen race te rijden. Ik denk dat dat de sleutel is voor ons." Al verwacht hij ook veel van Ferrari. "Ik denk dat ze sterk zijn en dat ze een sterke tegenstander zullen zijn. Dus we zullen zien wat we kunnen doen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"