Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez heeft bijzondere reden om goed Red Bull-resultaat te willen behalen in Barcelona

De openingsronde van het seizoen ging voor Red Bull alles behalve goed door een dubbele DNF na technische problemen. Maar in de laatste paar races wist Red Bull terug te slaan en in te lopen op de koploper Ferrari. Sergio Perez heeft de smaak te pakken en wil meer.

Perez Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Na een 'frustrerend' weekend voor Sergio Perez in Miami waarin hij net buiten het podium wist te finishen, is de Mexicaan optimistisch over de Grand Prix van Spanje. De Red Bull-coureur zet in op een 1-2 finish voor de Oostenrijkse renstal. Eerder dit seizoen wist Red Bull in Imola ook al als eerste en tweede te finishen, waarbij Max Verstappen dat weekend het maximale aantal punten behaalde.

"Als ik een consistent weekend met de auto kan hebben, dan weet ik dat ik daar kan staan. Max en ik zullen pushen voor een herhaling van Imola", laat Perez weten.

De Mexicaan heeft onlangs extra motivatie gekregen om nog beter te presteren in Spanje. "We hebben een baby gekregen, Emilio, dus het zou geweldig zijn om hem met een goed resultaat te verwelkomen", voegt de Mexicaan toe.

De vooruitgang ten opzichte van de testdagen

In de testdagen heeft ieder team ook al gereden op het circuit in Barcelona waardoor ze al heel wat data hebben verzameld. Maar in de loop der tijd zijn de teams met verschillende upgrades gekomen waardoor de auto anders is dan toen.

Perez vertelt: "We kennen het circuit in Barcelona heel goed vanwege de tests, dus we weten wat we kunnen verwachten. Maar de auto die we in februari hadden getest verschilt heel erg van de auto waar we nu meer rijden; op een goede manier. Het zal interessant zijn om te zien welke vooruitgang we sindsdien hebben geboekt."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels