Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez hekelt Russell na crash: 'Erg verrast door iemand van zijn niveau'

Sergio Perez scoorde nul punten tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De Red Bull-coureur werd de grindbak in getikt door George Russell, waarna hij wat later in de race moest stoppen door te veel schade aan zijn RB18.

Perez Russell before crash Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De Grand Prix van Oostenrijk is er voor Sergio Perez een om snel te vergeten. Bij de start kon hij meevechten aan de voorkant van een veld, maar na een tik van George Russell in bocht 4 en een uitstapje door de grindbak was zijn race zo goed als klaar. Even later viel hij uit, want de schade was te groot om nog mee te doen in de race.

Russell werd aangewezen als de schuldige, omdat Perez al deels voor de Mercedes-coureur zat. "Ik lag duidelijk voor op hem", zegt hij balend bij onder meer RacingNews365. "We raakten elkaar en er was niets meer wat ik kon doen. Ik gaf hem genoeg ruimte en ik zat al heel dicht op de grindbak, om ervoor te zorgen dat we allebei genoeg ruimte hadden om door de bocht te komen."

De Red Bull-coureur is verbaasd over de actie van Russell. "Het was vrij duidelijk, maar voor de standaarden van George, zijn niveau, ben ik erg verrast over wat er gebeurde. Het is erg teleurstellend, dit, en ook een teleurstelling voor het team. Het was duidelijk dat er meer in zat."

"Nul punten scoren is altijd erg pijnlijk, vooral als je middenin het wereldkampioenschap strijdt."

Perez hekelt inconsistente FIA

Tijdens het Grand Prix-weekend van Oostenrijk moest de FIA meermaals ingrijpen. Ook kwam er naar buiten dat Sebastian Vettel een voorwaardelijke boete kreeg voor het weglopen tijdens een coureursmeeting. "Je moet natuurlijk wat tijd geven om samen te werken met de nieuwe wedstrijdleiders. Er is veel onenigheid op het moment, maar het is belangrijk voor de sport om dat wat minder te maken."

Perez hoopt dat er permanente stewards komen in de Formule 1. "Dat zou goed zijn, ook om wat progressie te boeken. Elk weekend kan het nu weer een beetje anders zijn", aldus de Red Bull-rijder.

Bekijk hieronder de crash van Perez en Russell nog eens.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief