Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez: "Helaas rijden niet de beste coureurs in de Formule 1"

Sergio Perez schreef op prachtige wijze de Grand Prix van Sakhir op zijn naam. Ondanks dat de Mexicaan zijn eerste overwinning in de Formule 1 boekte, is zijn toekomst nog hoogst onzeker en dat steekt de Racing Point-coureur.

Na afloop van de race in Bahrein liet Sergio Perez tegenover onder andere RacingNews365 weten dat hij hoopt ook volgend jaar nog altijd op de Formule 1-grid te staan. "Ik ben zeer gemotiveerd om er in 2022 en ook volgend jaar bij te zijn. Zeker na de laatste races die voor mij heel goed zijn verlopen, ben ik nog meer vastbesloten om erbij te zijn. Helaas is de harde waarheid echter dat in de Formule 1 niet altijd de beste coureurs van de wereld op de grid staan. Daarom kan ik alleen maar blijven presteren en hopen op het beste."

Voorlopig lijkt het er ondanks de overwinning van Perez op dat hij volgend jaar niet meer op de F1-grid zal staan. De Racing Point-coureur sluit zelf ook niet uit dat hij volgend jaar thuis zal zitten. "Het kan gebeuren dat ik er volgend seizoen niet bij zal zijn, maar gezien de nieuwe regels die in 2022 komen denk ik dat het niet veel uit zal maken. De regels gaan voor veel veranderingen zorgen aan de wagen en daardoor ben ik er zeker van dat ik ook zo weer op snelheid zou zijn, zelfs na een jaar afwezigheid. Ik heb vrede mee als ik na een jaar terug kan keren en dat helpt enorm", aldus de zelfverzekerde Mexicaan.

"Nogmaals, ik hoop er in 2021 gewoon bij te zijn, maar het ligt niet helemaal in mijn handen. Voor 2022 liggen er echter al enkele mooie opties klaar, dus wat betreft ziet het er goed uit. We weten nog niet wat er zal gebeuren, maar ook na een jaar van afwezigheid zal ik klaar zijn om terug te keren in 2022."

De verwachting is dat Red Bull in de weken na de Grand Prix van Abu Dhabi een beslissing zal nemen wat betreft de toekomst van Alexander Albon bij het team. Mocht de Thai uit het team worden gezet, lijkt het erop dat Perez de voornaamste kandidaat is om de teamgenoot van Max Verstappen te worden in 2021.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez