Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez herboren na zwaar Red Bull-seizoen: "Komt nog veel meer aan"

Sergio Perez is het nieuwe Formule 1-seizoen op een fijne manier gestart. Oké, de Mexicaan heeft dan nog geen race gewonnen, maar haalde wel het maximale resultaat achter de ontketende Max Verstappen. Perez ziet zelf dat het beter gaat.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Twee tweede plaatsen op een rij voor Sergio Perez, oftewel: een solide start van het seizoen voor de teamgenoot van Max Verstappen. De Mexicaan is tevreden met hoe hij dit Formule 1-seizoen heeft afgetrapt.

"Ik denk dat we de goede kant op gaan. Ik ben erg blij met de eerste twee races, vooral met de vooruitgang die we hebben geboekt na de Grand Prix van Bahrein. Ik voel dat we als team in een heel goed momentum zitten. Ik ben best tevreden met hoe het seizoen is begonnen en ik denk dat er nog veel meer van onze kant kan komen", zegt Perez tegen onder meer RacingNews365.

Maar die twee podiumplaatsen in de eerste twee races, dat lukte Perez vorig jaar ook. Daarna won hij nog wel de GP van Azerbeidzjan, maar hij had ook een periode dat het totaal niet liep. Hoe voelt hij zich nu in de auto, in vergelijking met vorig jaar? "Ik denk dat we veel meer begrijpen van wat er speelt. Wanneer een weekend niet naar onze zin verloopt, dan gaan we terug en begrijpen we nu veel beter wat er voor ons werkt en wat niet. Op dat vlak zijn we nu dus een stuk beter", aldus de Mexicaan.

'Weten wat voor ons werkt'

"We hebben veel onderzocht, vooral eind vorig jaar. We waren zo veel aan het ontdekken met de afstelling van de auto dat we op een punt kwamen, waarop we nu echt weten welke richtingen en welke set-ups voor ons werken. En ik denk dat we ons in een veel betere positie bevinden."

Perez vervolgt: "We beginnen het weekend dus een stuk beter en boeken veel meer vooruitgang tijdens het weekend. Dus ik denk dat ik me over het algemeen veel meer één voel met de auto en met het team voor de rest van het jaar vergeleken met vorig jaar", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China