Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez hoopvol na 'zeer positieve' eerste dag in Hongarije

Sergio Perez ligt enorm onder vuur en heeft twee goede GP-weekenden nodig: dit weekend in Hongarije en komende week in België. In Boedapest is de Mexicaan in ieder geval goed begonnen.

Perez FP1 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Sergio Perez kunnen de komende twee weekenden wel eens cruciaal zijn voor zijn toekomst in de Formule 1. De Mexicaan moet goed presteren in Hongarije en België om ook na de zomerstop als Red Bull-coureur op de grid te staan. Tijdens de eerste twee trainingen op de Hungaroring liet Perez in ieder geval iets van verbetering zien. 

"We hebben een zeer goede stap gemaakt vanuit de eerste vrije training richting de tweede sessie" zo vertelt Perez voor de camera van F1 TV. "We hebben de juiste aanpassingen gedaan en een goede richting gekozen. Het gevoel is goed en vooral de langere runs zien er veelbelovend uit."

Voor Perez was een sterke sessie ook wel even nodig, iets wat de Mexicaan zelf kan beamen. "In Silverstone was ik ook erg blij na de vrijdag en we weten hoe dat verder ging. Maar zonder dollen, we hebben een zeer positieve vrijdag achter de rug, waarin we de juiste stappen hebben gezet. Dat is het beste wat we op dit moment kunnen doen en het enige dat telt. Dat dat lukt is erg fijn."

Toch ziet Perez dat de eerdere problemen van Red Bull nog steeds niet helemaal zijn opgelost, ondanks de grote update. "We hebben vooral aan de afstelling gewerkt, maar we zien nog steeds dat er wat problemen zijn met de correlatie van de simulator. Maar doordat we dit weekend goed zijn begonnen kunnen we onze tijd beter verdelen. We moeten er nu voor zorgen dat we alles aaneen rijgen en dan gaat onze tijd nog komen. Ik kijk dan ook erg uit naar de rest van het weekend."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'