Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez houdt toekomst open, maar: "Idealiter blijf ik nog jaren bij Red Bull"

Blijft Sergio Perez bij Red Bull na 2024? Dat is de grote vraag voor het nieuwe Formule 1-seizoen. De Mexicaan ziet het zelf wel zitten.

Perez RB20 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Will Cornelius / Content Pool

De druk staat er vol op voor Sergio Perez. De Mexicaan kende in 2023 geen succesvol seizoen en moet dit jaar zijn Red Bull-stoeltje veiligstellen. Perez, die ondanks veel foutjes wel als tweede in het kampioenschap eindigde, beschikt over een aflopend contract bij de renstal uit Milton Keynes, maar stelt tegenover onder meer RacingNews365 dat hij graag nog jaren bij Red Bull wil blijven.

"Ik denk dat ik bij een geweldig team zit," vertelt Perez. "Het is duidelijk dat het fantastisch is om deel uit te maken van de Red Bull-familie. We zullen zien wat de toekomst brengt. Voor nu ben ik volledig gefocust op de start van het seizoen en in een ideaal scenario kan ik nog jaren bij dit team blijven."

Afleiding

De 34-jarige Perez heeft vanuit Red Bull geen harde eisen ontvangen, zo stelt hij zelf. "De seizoensstart wordt heel druk. Mijn belangrijkste doel is om me op de eerste paar races te focussen. Ik denk niet dat we nu een tijdlijn aan het opstellen zijn. Voorlopig concentreer ik me volledig op de eerste vijf races. Ik wil alles eruit halen, want het zal veel energie van me vergen. Ik wil gewoon geen afleiding."

Silly Season begon al vroeg door de sensationele Ferrari-transfer van Lewis Hamilton. Perez verwacht dat veel coureurs snel duidelijkheid over hun toekomst willen hebben. "Ik weet zeker dat de meeste coureurs bereid zijn om veel eerder in het jaar naar de toekomst te kijken. Maar dat is gewoon een bepaalde aanpak. Ik wil zelf een geweldig jaar afwerken. Als je goed presteert op de baan, volgt de rest vanzelf. Ik maak me er niet echt druk om."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract