© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Perez: 'Ik ben niet bang voor Esteban Ocon'

26 aug. 2017 09:35 Ruud Dimmers 0 reacties
Het rommelt de laatste races wat binnen Force India. Sergio Perez begon het seizoen als absolute nummer een, maar ziet rookie Esteban Ocon steeds vaker langszij komen. In diverse races kwam het al tot een aanvaring tussen beide coureurs.

Perez moppert dat Force India niet meer bij zijn rijstijl past

Perez vindt dat hij beter is dan zijn teamgenoot en wijst op de statistieken van dit seizoen. Wat hij wel vergeet is dat hij al jaren in de Formule 1 rijdt, terwijl Ocon slechts een handvol races had gereden in een Manor. De jonge Fransman verslaat de laatste races steeds vaker zijn teamgenoot. In Canada, Baku en Oostenrijk liepen de emoties tussen de teamgenoten hoog op tijdens de race.

"Ik heb Ocon in bijna alle kwalificaties en races verslagen, maar de laatste tijd worstel ik meer met de auto. De auto verandert per Grand Prix en past minder goed bij mijn rijstijl. Ik wil met veel snelheid de bochten induiken, maar dat was de laatste races niet mogelijk. De achterkant overheerst nu en dat zorgt voor meer overstuur."

"Ik ben voor niemand bang. Ja, ik had verwacht dat Esteban het niveau snel zou oppakken. Hij heeft al veel meer ervaring dan een normale rookie, zo werkte hij al voor verschillende F1-teams. De debutanten zijn veel beter voorbereid op hun debuut dan ik destijds. Ik sprong toen zonder voorbereiding de F1 in en had nooit een opleidingsprogramma."

Sergio Perez hoopt al enkele jaren dat topteams als Ferrari hem oppikken, maar het Italiaanse team kiest er ieder jaar voor om het contract met Kimi Raikkonen te verlengen. Dit frustreert de Mexicaan die zijn kans wil krijgen bij een topteam. Nu Esteban Ocon zo goed presteert is dat nadelig voor Perez. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen