Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez in de war na tweede vrije training: "Dit moeten we eens goed gaan analyseren"

Sergio Perez kijkt met voorzichtig optimisme uit naar de Grand Prix van Australië, maar laat wel weten dat er nog werk aan de winkel is bij Red Bull. Hij plaatst vraagtekens bij het gedrag van zijn auto.

Red Bull kan met tevredenheid terugkijken op de eerste twee vrije trainingen in Australië, maar het kan altijd beter. Max Verstappen klokte in de tweede training de tweede tijd achter Ferrari-concurrent Charles Leclerc, terwijl Sergio Perez genoegen moest nemen met de vijfde plaats in de tijdenlijst. De Mexicaan weet dat er verbetering in zit en zet nog een aantal vraagtekens bij de Red Bull-bolide. De 'problemen' zijn echter op te lossen voordat de kwalificatie van start gaat, daar is Perez van overtuigd. "Het was best een uitdagende vrijdag", is zijn eerste reactie na de tweede training in Melbourne. "We hebben wat veranderingen uitgeprobeerd in de middag, maar die moeten we eens goed gaan analyseren, aangezien een deel van die wijzigingen niet werkten zoals we hadden verwacht. De auto voelde in VT2 op sommige vlakken beter en op sommige vlakken slechter aan dan in VT1."

Waar kan de Red Bull-bolide nog op verbeterd worden?

Het is voor Perez lastig om aan te stippen waar er precies verbetering moet worden gevonden. Als het echter lukt, dan is alles volgens de Mexicaan nog mogelijk. "We moeten dus nog veel begrijpen over de auto en de weg die we in zijn geslagen. Het was een lastige dag qua gereden meters, want in VT1 en VT2 hebben we wat tijd verloren." "We hebben echter wat goede data verzameld waar we ons vrijdagavond over kunnen buigen. Als we een paar tienden van een seconde kunnen vinden, dan zouden we het weekend naar ons toe kunnen trekken. We moeten dus beter begrijpen waar we op dit moment staan met de RB18."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden