Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez in de war na tweede vrije training: "Dit moeten we eens goed gaan analyseren"

Sergio Perez kijkt met voorzichtig optimisme uit naar de Grand Prix van Australië, maar laat wel weten dat er nog werk aan de winkel is bij Red Bull. Hij plaatst vraagtekens bij het gedrag van zijn auto.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull kan met tevredenheid terugkijken op de eerste twee vrije trainingen in Australië, maar het kan altijd beter. Max Verstappen klokte in de tweede training de tweede tijd achter Ferrari-concurrent Charles Leclerc, terwijl Sergio Perez genoegen moest nemen met de vijfde plaats in de tijdenlijst.

De Mexicaan weet dat er verbetering in zit en zet nog een aantal vraagtekens bij de Red Bull-bolide. De 'problemen' zijn echter op te lossen voordat de kwalificatie van start gaat, daar is Perez van overtuigd. "Het was best een uitdagende vrijdag", is zijn eerste reactie na de tweede training in Melbourne.

"We hebben wat veranderingen uitgeprobeerd in de middag, maar die moeten we eens goed gaan analyseren, aangezien een deel van die wijzigingen niet werkten zoals we hadden verwacht. De auto voelde in VT2 op sommige vlakken beter en op sommige vlakken slechter aan dan in VT1."

Waar kan de Red Bull-bolide nog op verbeterd worden?

Het is voor Perez lastig om aan te stippen waar er precies verbetering moet worden gevonden. Als het echter lukt, dan is alles volgens de Mexicaan nog mogelijk. "We moeten dus nog veel begrijpen over de auto en de weg die we in zijn geslagen. Het was een lastige dag qua gereden meters, want in VT1 en VT2 hebben we wat tijd verloren."

"We hebben echter wat goede data verzameld waar we ons vrijdagavond over kunnen buigen. Als we een paar tienden van een seconde kunnen vinden, dan zouden we het weekend naar ons toe kunnen trekken. We moeten dus beter begrijpen waar we op dit moment staan met de RB18."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Australië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen geniet voorzichtig, Hamilton ten einde raad

Verstappen voelt zich goed in Australië, terwijl Hamilton ten einde raad was na de vrijdagse trainingen. Al het nieuws na de vrije training in een korte video, die hieronder te zien is.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull