Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez geeft duidelijk signaal af aan Red Bull

In tegenstelling tot in 2013 is Sergio Perez er helemaal klaar voor om zijn verblijf bij een topteam tot een succes te maken. Destijds bracht een jaar bij topteam McLaren de Mexicaan niet veel goeds, maar sindsdien is Perez naar eigen zeggen dusdanig gegroeid als mens en coureur om dit keer wel vooraan mee te kunnen strijden.

Perez Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Sergio Perez maakt volgend seizoen wellicht zijn opwachting bij Red Bull, waar hij wordt genoemd als mogelijke vervanger van Alexander Albon. Als de Mexicaan de gelukkige is die de tweede cockpit bij Max Verstappen mag vullen, kan hij zich revancheren voor zijn eerdere tijd bij een topteam. In 2013 reed Perez een seizoen voor McLaren, maar kon hij geen potten breken. Dat gold ook voor het team zelf, dat de verkeerde weg was ingeslagen wat de ontwikkeling betreft en geen winnende auto kon afleveren, maar toch werd Perez dat seizoen ruim verslagen door teamgenoot Jenson Button, met 49 om 73 punten.

Mocht Perez in 2021 inderdaad weer voor een topteam gaan rijden, dan heeft hij dus iets te bewijzen. "Ik heb veel geleerd sinds ik bij McLaren ben vertrokken", zegt de coureur, die sinds 2014 tot nu uitkomt voor Racing Point, tegen onder meer RacingNews365. "Toen ik daar zat, werkten bepaalde dingen niet. Sindsdien ben ik zeven jaar met hetzelfde team geweest. Ik ben volwassener, heb meer kennis en heb meer ervaring. Ik ben nu zo'n andere coureur en ik ben er veel meer klaar voor dan de vorige keer om er een succes van te maken (van een verblijf bij een topteam, red.).

Hoe constant Perez de laatste jaren ook presteert; volgend jaar moet hij bij Racing Point plaatsmaken voor viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Behalve bij Red Bull heeft de Mexicaan weinig kans op een ander stoeltje in de Formule 1. Als het Oostenrijkse team besluit te kiezen voor Nico Hulkenberg of vasthoudt aan Alexander Albon is de kans groot dat de negenvoudig podiumklant buiten de boot valt volgend seizoen.

Gevraagd of dat oneerlijk is, antwoordt Perez dat zo'n situatie niet onoverkomelijk is in de wereld waarin hij werkt. Dankbaarheid zal bij hem overheersen als hij volgend jaar geen stoeltje weet te vinden. "Dat hoort bij de Formule 1. Het is wat het is, dat besef ik mij wel. Ik ben een bevoorrecht mens. Ik heb een geweldige carrière gehad, want ik heb tien jaar in de Formule 1 mogen rijden. Als ik de sport moet verlaten, mag ik trots zijn op mezelf want ik heb het maximale uit mijn materiaal gehaald en weinig mensen hebben zo'n loopbaan gekend als ik. We gaan zien wat er gaat gebeuren, maar ik ben content met mijzelf."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Reed Verstappen nou echt zo'n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt