Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez kan cashen na winnen weddenschap met Horner

Sergio Perez heeft Red Bull en zichzelf een goede dienst bewezen door zich als tweede te kwalificeren voor de GP van Japan. De Mexicaan kan zijn teambaas bovendien binnenkort een tikkie sturen na het winnen van een interne weddenschap.

Perez Japan FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Christian Horner zal er niet wakker van liggen, maar Sergio Perez zal er wel iets lekkerder door slapen. De Mexicaan wist zijn Red Bull op P2 te zetten in de kwalificatie voor de GP van Japan en heeft dankzij die prestatie blijkbaar een interne weddenschap gewonnen. Perez, wiens toekomst op het spel staat, leverde zijn beste kwalificatieprestatie op Suzuka en eindigde slechts 0,066 seconde achter teamgenoot Max Verstappen.

Het is voor Red Bull sowieso een bijzonderheid, twee auto's op de eerste startrij. Het kwam de afgelopen zes jaar slechts drie keer voor. Een opmerkelijke statistiek, zeker gezien de dominantie die het team uit Milton Keynes al een aantal jaar heeft.

Over de teamradio, nadat hij zo dicht bij poleposition was gekomen, merkte Horner luchtig tegen Perez op dat de tweede startplaats van de Mexicaan hem 'een paar duiten' had gekost. Blijkbaar hadden de twee een weddenschap over een volledige Red Bull eerste startrij. Lachend antwoordde Perez: "Nu zie je hoe je me kunt motiveren!", waarop Horner gevat reageerde: "Haha! Dat heb ik altijd al geweten!"

Dat resulteerde in Perez' race-engineer, Hugh Bird, die vervolgens tegen zijn coureur zei: "Het is heel aardig van je om dat met mij en Woody (Richard Wood, performance engineer van Perez) te delen", waarop Perez opmerkte: "Absoluut! En alle jongens".

Meer vertrouwen

Perez' prestaties op het iconische Japanse circuit waren een voortzetting van zijn sterke start van het seizoen. Zowel in Bahrein als Saoedi-Arabië finishte de Mexicaan op de tweede plek achter zijn teamgenoot Verstappen. In de laatste race in Australië kon de Mexicaan niet profiteren van Verstappens vroegtijdige uitval nadat hij problemen had met zijn RB20.

Het feit dat Verstappen zo dichtbij zat in Japan stond ook in schril contrast met zijn prestaties op het circuit een kleine zeven maanden geleden, toen hij op een verre vijfde plaats eindigde, bijna acht tienden van een seconde achter de Nederlander. Om zijn ommekeer in vorm uit te leggen, zei Perez: "Zoals Carlos (Sainz, red.) zou zeggen, we zijn gestopt met te zoeken."

"We speelden veel te veel met de auto en nu hebben we een veel betere basis. We zijn veel gelukkiger en de weekenden gaan gewoon vooruit. Toen we hier vorig jaar kwamen, zaten we in een fase van het seizoen waarin niets werkte, en als je in die fase zit, blijf je maar rondjes draaien."

"Toen kwamen we er tegen het einde van het jaar achter dat het beter was om een stapje terug te doen en niet te veel te jagen met de set-up, want dan ga je andere dingen in gevaar brengen. Dus ja, ik voel me een stuk comfortabeler, een stuk gelukkiger en het vertrouwen komt langzaam terug," aldus Perez.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco