Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez kijkt af bij Verstappen: "Hij is de enige die dat kan"

Sergio Perez was in 2021 geen partij voor teamgenoot Max Verstappen, maar hoopt komend seizoen hoge ogen te kunnen gooien. De Mexicaan heeft grote plannen en onthult wat hij van de Nederlander heeft geleerd.

Red Bull is een team wat normaal gesproken vooral coureurs uit het eigen opleidingstraject promoveert, maar voor het 2021-seizoen besloot Helmut Marko om buiten de Red Bull-familie te kijken. Sergio Perez werd naar het team gehaald om te proberen Max Verstappen te ondersteunen en zo hopelijk beide wereldtitels binnen te slepen. Waar de Mexicaan van tijd tot tijd van onschatbare waarde was voor het team, zoals in de Grand Prix van Abu Dhabi bijvoorbeeld, kon hij zijn teamgenoot bijna nooit bijbenen. Dat blijkt ook wel als we de prestaties van de twee coureurs vergelijken. Waar Verstappen wereldkampioen werd, kwam Perez niet verder dan de vierde plaats in het kampioenschap met een achterstand van 205,5 punten op zijn teamgenoot. De Red Bull-coureur zegt veel geleerd te hebben van zijn Nederlandse teamgenoot in zijn eerste jaar bij het team. "De ervaring die ik door de jaren heen op heb gedaan, heb ik hier (Bij Red Bull, red.) weer opgefrist. Ik heb van Max geleerd hoe hij de auto van het begin tot aan het eind tot op de limiet pusht. Ik denk dat hij vandaag de dag de enige coureur is die het vermogen heeft om dat te doen" wordt Perez geciteerd door het Spaanse Estadio Deportivo .

Perez gaat voor wereldkampioenschap in 2022

De ervaring die Perez in 2021 heeft opgedaan bij Red Bull kan hij komend seizoen toepassen. De Oostenrijkse renstal heeft het contract met de Mexicaan verlengd en volgend jaar zal hij het dus opnieuw moeten opnemen tegen Verstappen. Perez denkt dat het ene jaartje ervaring veel verschil gaat maken en legt de lat voor 2022 dan ook hoog. "Ik wil wereldkampioen worden, het is mijn droom en ik wil hem met Red Bull gaan verwezenlijken. Volgend seizoen kan ik het bereiken, dat is waarom ik hier ben."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"