Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: "Komst van Stroll verandert mijn positie niet bij Force India"

Na twee intensieve seizoenen met Esteban Ocon krijgt Sergio Perez in het nieuwe Formule 1-seizoen te maken met een nieuwe teamgenoot. Lance Stroll maakt dan zijn opwachting bij de roze brigade waarvan vader Stroll sinds dit jaar de eigenaar is geworden.

Perez begint in 2019 aan zijn zesde jaar bij Force India, maar verwacht niet dat de komst van Stroll zijn positie binnen het team zal veranderen. "Nee, ik denk niet dat dat tot veranderingen leidt. Het is in het belang van het team, inclusief de eigenaren, dat dit team succesvol is en dat de investeringen zich terug betalen", aldus Perez in gesprek met Racefans .

Force India eindigde in het afgelopen Formule 1-seizoen als zevende bij de constructeurs terwijl het in de twee seizoenen daarvoor nog als vierde eindigde. Volgens Perez is een goede samenwerking met de jonge Canadees een vereiste om met het team stappen te kunnen zetten. "Het team moet ervoor zorgen dat we over een goede auto kunnen beschikken, maar Lance en ik moeten ook goed samenwerken zodat we als team zo hoog mogelijk kunnen eindigen. Dat is ook in het belang van iedereen. We vormen nu een team en moeten er samen het maximale uithalen."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen