Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez kon Verstappen niet uitdagen: "Daar betaalden we de prijs voor"

Sergio Perez kwam als tweede over de streep tijdens de Grand Prix van Japan. De Mexicaan kon in tegenstelling tot de kwalificatie Max Verstappen niet uitdagen, maar is toch tevreden.

Perez Japan race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull liet in Japan weer even zien dat zij op dit moment het sterkste team van de Formule 1 zijn. Max Verstappen en Sergio Perez reden een dijk van een race en haalden het derde 1-2'tje van het seizoen binnen. Wel was het verschil tussen de teamgenoten groter dan in de kwalificatie, met Verstappen als duidelijke winnaar. Perez kan daar wel mee leven, stelt hij na afloop.

"Het was een goed weekend voor het team", vertelt Perez. "Allereerst was het lastig om lange tijd de focus te behouden door de rode vlag. Het ging best aardig. Mijn tweede start was wat beter, maar ik kon Max niet pakken. We betaalden een beetje de prijs tijdens de eerste stint, want we hadden geen geweldige balans. Dat betekende dat we de banden niet in leven konden houden, waarna we moesten stoppen en Lando Norris ons passeerde. Daarom moest ik ook weer te hard pushen op de mediums."

In de laatste stint ging het beter, legt Perez uit. "Ik voelde me comfortabeler op de harde band. De snelheid kwam terug, maar ik had het moeilijk door de eerste stint. Toch hebben we een goed momentum. Misschien kan je je nog herinneren dat dit mijn slechtste weekend was in 2023. Als we hier sterk kunnen zijn, met alle bochten op hoge snelheid, kunnen we overal sterk voor de dag komen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco