Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez liep schade op door kostbare fout: "Maar dit was sowieso het maximaal haalbare"

Sergio Perez moest het met de achtste plaats doen tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Mexicaan onthult na afloop dat hij tot overmaat van ramp schade opliep toen hij een kostbare fout maakte.

Perez Imola race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez werkte een matig weekend af in Imola. De Red Bull-coureur kwam niet verder dan de elfde plaats in de kwalificatie en wist maar drie plekjes te pakken in de race. Tot overmaat van ramp schoot Perez ook nog eens door het grind en had hij schade, vertelt de Mexicaan na afloop.

"Ik denk dat we al een soort van wisten dat dit het maximaal haalbare zou zijn", stelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "We wisten sowieso dat het moeilijk zou worden en hoopten op een safety car op het juiste moment. Zo zouden we weer in het gevecht terugkeren. De eerste stint was echter heel zwaar en ik werd opgehouden door verkeer, ook aan het einde, toen coureurs mij passeerden. Ik blokkeerde natuurlijk ook voor bocht 16 en liep een beetje schade op. Het was simpelweg een zware race."

Perez legt ook uit waarom hij niet verdedigde op het moment dat snellere mannen als Lando Norris en Charles Leclerc hem passeerden. "Ik wilde zo min mogelijk tijd verliezen. Tegelijkertijd is het ook lastig aan het einde van je stint. De temperaturen dalen en de grip is dan verschrikkelijk."

Maar houden de problemen van Red Bull ook de komende races aan? "Nee, ik denk dat het specifiek aan het circuit lag. We moeten onze hoofden omhoog houden en ik ben ook heel blij dat Max Verstappen de overwinning pakt voor het team. Het wordt zo wel een uitdaging om tegen het sterke McLaren en Ferrari te strijden."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training