Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez liep tegen muur aan door Verstappen: "Een van de moeilijkste momenten in F1"

Het gaat nog altijd niet van een leien dakje voor Sergio Perez, die zelf ook benadrukt een lastige periode achter de rug te hebben. De Mexicaan wijst daarin naar één specifiek probleem.

Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez lijkt nog altijd tegen dezelfde problemen aan te lopen, ook na de zomerstop. De Mexicaan leek in Bakoe nog onderweg te zijn naar een podiumplek, maar zag die vervolgens als sneeuw voor de zon verdwijnen na een crash met Carlos Sainz. In Monza en Singapore kreeg hij het verder ook niet voor elkaar om hoge ogen te gooien, terwijl Max Verstappen er in Singapore wel op verrassende wijze met een tweede plek vandoor ging. 

Die goede resultaten van Verstappen spelen ook een rol in de problemen van Perez, zo legt de Mexicaan uit in gesprek met DAZN. "Dit jaar is sowieso heel ingewikkeld en lastig. Ik heb het dit seizoen echt heel moeilijk met de auto, die in mijn geval toch voor bepaalde limieten zorgt en het daardoor lastig maakt om echt goede resultaten neer te zetten. Het is ook lastig om dat goed onder woorden te brengen bijvoorbeeld, vooral als je dan ziet dat je teamgenoot wel races kan winnen en het eigenlijk hartstikke goed doet. Dan wordt dat gat steeds groter."

"Ik had het tijdens de zomerstop dan ook echt heel lastig en ik denk zelfs dat dit een van de moeilijkste momenten van mijn Formule 1-carrière was. Maar zelfs als ik de afgelopen zes maanden even niet meereken, kan ik niet ontkennen dat mijn huidige situatie over het algemeen gewoon lastig is. Als je al een auto hebt met al die limieten, weet je eigenlijk al dat je niks bijzonders neer kan zetten tijdens een raceweekend. Dan kan je echt alleen maar denken aan het moment waarop je vroeg of laat zal crashen, want je hebt er geen controle over en dus weet je dat het zal gebeuren."

Toch probeert Perez het hoofd koel te houden, zo goed en zo kwaad als het gaat. "Uiteindelijk vergeten mensen de contractkwestie vanzelf wel weer. Ik heb aan het begin van dit jaar gelukkig een keurig contract kunnen tekenen, dus dat was fijn. Mensen hebben het daar toch heel vaak over, maar ik hoefde me daar gelukkig niet druk om te maken. Ik weet tenslotte waar ik sta."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"