Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez met brede glimlach na zege in Bakoe: "Kon Verstappen onder controle houden"

Sergio Perez heeft de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen en heeft het gat naar Max Verstappen in het klassement verkleind. Vanzelfsprekend is de Mexicaan blij met zijn overwinning.

Met de tweede overwinning van Sergio Perez op het Baku City Circuit schrijft hij geschiedenis: voor de eerste keer in de geschiedenis van de GP van Azerbeidzjan won een coureur meer dan één keer op het stratencircuit. "Twee en een halve keer!", zegt hij na afloop van de hoofdrace, doelend op zijn overwinning in de sprintrace een dag eerder. Op de radio was hij ook heel blij met zijn team: "Goed gedaan! We hebben gedomineerd dit weekend. We moeten alleen de problemen zoals in Australië oplossen, maar we doen mee in het gevecht." Hoewel Red Bull domineerde en Perez een paar seconden voorsprong kon houden op teamgenoot Max Verstappen, was de race volgens de Mexicaan zeker niet makkelijk. Een vroege safety car gaf hem de leiding van de Grand Prix, welke hij vervolgens niet meer weggaf. "Dat werkte goed voor ons. We konden in de DRS-trein blijven en de druk op Max verhogen." "Ik denk dat onze bandenmanagement beter was in de eerste stint, dat zag er goed uit. Toen kwam de safety car en daarna reden we opnieuw een hele race op de harde band."

Perez versus Verstappen

Met de overwinning van Perez in Bakoe loopt de Red Bull-coureur in op zijn teamgenoot. Verstappen leidt het klassement van 2023 met 93 punten, gevolgd door Perez met 87 punten. Keihard pushen gaf hem de overwinning, zo verklaart hij zelf na de race. "Dit was heel close tussen ons, we hebben echt tot de max gepusht en raakten zelfs een paar keer de muur." "Hoe Max mij pushte was heel hard, maar we konden hem onder controle houden", zegt Perez met een grote glimlach. Ook een beetje geluk speelde volgens Checo mee. Beide Red Bull-rijders kusten de muur meermaals, wat volgens de rijders aantoont hoe hard ze aan het pushen waren. "Ik had geluk dat de banden niet ontploften!", zegt hij afsluitend.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"