Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez op de vingers getikt na 'beledigen' van de stewards

Sergio Perez liet zich niet zo vriendelijk uit na de GP van Abu Dhabi, omdat hij een in zijn ogen onterechte straf had gekregen. De stewards namen hem dat niet in dank af.

Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op de radio na de race zei Sergio Perez dat hij de stewards 'F1 onwaardig' en 'een grap' vond, nadat hij een straf had gekregen na een gevecht met Lando Norris. Checo dook aan de binnenkant en schoot een beetje door, waarbij hij de McLaren raakte. De twee konden zonder schade verder, maar Perez kreeg wel vijf seconden straf.

Daar was hij totaal niet blij mee en dat liet hij dus via de radio merken, nadat hij door de straf terug viel van P2 naar P4. De stewards trommelden de Mexicaan vervolgens op en hij moest zich verantwoorden voor zijn uitspraken. Volgens artikel 12.2.1k van de International Sporting Code van de FIA mag je jezelf namelijk niet misdragen richting personeel van de FIA.

Tik op de vingers

De stewards oordeelden dat Perez een tik op de vingers heeft verdiend. De Red Bull-coureur krijgt een officiële waarschuwing na 'persoonlijke beledigingen' aan het adres van de stewards. Zij benadrukten in hun oordeel dat het prima is om het oneens te zijn met hun beslissingen, maar opmerkingen die neerkomen op persoonlijke beledigingen, vormen een overtreding van de reglementen.

Eveneens benadrukken de stewards dat het raar is dat zij zelf het oordeel vellen terwijl de opmerkingen aan hun adres werden gemaakt. Normaal gezien zouden ze de zaak dan ook doorverwijzen naar de volgende stewards bij de volgende GP, om zo partijdigheid te voorkomen. Omdat dit de laatste van het jaar is, moesten ze echter zelf het oordeel vellen.

Perez maakt excuses

Perez heeft zijn excuses gemaakt bij de stewards en in hun oordeel nemen de stewards ook mee dat de Mexicaan zich in het verleden altijd goed gedragen heeft tegenover de stewards. Checo heeft toegegeven dat hij de opmerkingen 'in het heetst van de strijd' heeft gemaakt. Hij had er geen rekening mee gehouden dat de opmerkingen zouden worden uitgezonden op tv.

De Red Bull-coureur heeft spijt en wil graag voorkomen dat zijn opmerkingen de sport schade toebrengen. De stewards hebben zijn excuses geaccepteerd en laten het daarom bij een waarschuwing. Tot slot heeft Checo benadrukt dat hij het nog steeds niet eens was met de beslissing van de stewards om hem een straf te geven. Toch heeft hij ook begrip getoond voor hun kant van het verhaal.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden