Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez opent jacht op F1-wereldtitel: 'Nergens staat dat ik achter Verstappen tweede moet worden'

Sergio Perez legt uit dat er nergens in zijn contract staat dat hij de 'tweede coureur' is bij Red Bull. De Mexicaan zegt dat hij een kanshebber is op de wereldtitel van het huidige Formule 1-seizoen.

Sergio Perez krijgt met zijn nieuwe contract bij Red Bull net zoveel kans op de wereldtitel als teamgenoot Max Verstappen. Tijdens het afgelopen Grand Prix-weekend in Monaco zette de coureur zijn handtekening onder een contractverlenging bij de Oostenrijkse renstal, waardoor hij ten minste tot en met 2024 de teamgenoot is van Verstappen. Het nieuwe contract gaat eind dit jaar in, maar Perez legt uit dat hij ook dit jaar een kans heeft. Hij is namelijk geen tweede coureur, dat bevestigt hij aan onder andere RacingNews365. "We hebben daar niet over gesproken. Er staat nergens in mijn contract iets dat zegt dat ik als tweede moet finishen, of wat dan ook. Het was geen onderwerp in de gesprekken over het contract."

Perez: 'Ik heb een goede kans dit seizoen'

Met een contractverlenging op zak voelt Perez zich gelijk beter. "Als coureur wil je ook wat zekerheid, zodat je die stress niet meer hebt. Hoe eerder, hoe beter. Het vergt al heel veel energie en focus om er 100% bij te zitten, weekend na weekend. Het is goed dat we het dus eens waren over het contract." Wanneer hem gevraagd wordt naar de titelkansen dit Formule 1-seizoen, zegt hij dat er zeker een kans is: "Ja, het voelt zeker alsof ik een goede kans heb. Het seizoen is nog erg lang en alles kan nog gebeuren", aldus de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst