Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sergio Perez

Perez profiteert van thuisvoordeel tijdens Grand Prix van Mexico

Voor Sergio Perez is geen Grand Prix zo belangrijk als die van Mexico. De thuisrijder beschrijft de unieke eigenschappen van het circuit bij Mexico-Stad en wat er in zijn voordeel werkt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Wat de Grands Prix van België, Oostenrijk en vooral (vanaf 2020) Nederland voor Max Verstappen betekenen, dat geldt voor Sergio Perez tijdens het Formule 1-raceweekend in Mexico.

"Dat is een enorm belangrijk weekend voor me", aldus de Mexicaanse coureur van Racing Point. "Gelukkig is het contract voor deze race nog eens met drie jaar verlengd. Iedereen - collega's, media en fans - zegt altijd tegen me hoeveel ze van deze race houden."

Perez stelt dat de Grand Prix op het Autodromo Hermanos Rodriguez extra uitdagend is door de hoge ligging en dus ijle lucht, waardoor zowel de coureur als de krachtbron het zwaar hebben.

"De laatste sector is mijn favoriet. Daar maak je snel een foutje, want door de hoogte heb je minder neerwaartse druk en is er dus minder grip. Bovendien is daar het stadiongedeelte vol fans. Elke keer als ik daar doorheen komt, zelfs in trainingen, hoor ik alle fans en voel ik hun steun", aldus de Mexicaan, die eerder al eens aangaf dat het gejuich van de fans hem twee tienden van een seconde per seconde aan tempo oplevert.

Kan Max Verstappen wederom winnen in Mexico? Luister in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365 wat de heren Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel daarover te zeggen hebben.

0 reacties

    Breaking De tien beste F1-coureurs van 2019