Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez publiekelijk door het stof na tirade op de Red Bull-teamradio

Sergio Perez kende een teleurstellend slot van zijn F1-seizoen. Door een straf greep hij in Abu Dhabi namelijk net naast het podium. De Mexicaan was daar zo boos om, dat hij zich liet gaan op de radio en vervolgens werd berispt door de stewards. Hij biedt zijn excuses aan.

Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een officiële waarschuwing kreeg Sergio Perez enkele uren na de GP van Abu Dhabi van de stewards. Waarom? Hij had de stewards kort na de race een 'grap' genoemd en 'F1-onwaardig'. Dat deed hij op de teamradio, die vervolgens werd uitgezonden en voor iedereen te horen was.

En waarom deed hij dat? Perez had een straf van vijf seconden gekregen nadat hij een klein beetje doorschoot bij een inhaalactie op Lando Norris en de twee daarbij contact maakten. Alhoewel de stewards na afloop benadrukten dat Checo het oneens met hen mag zijn, zagen ze zijn uitlatingen op de radio als een persoonlijke belediging, wat in strijd is met de reglementen van de FIA.

Respect

In het hokje van de stewards bood Checo Perez al zijn excuses aan en na de race doet hij dat op social media ook publiekelijk. "Deze sport haalt het beste in ons allemaal naar boven, en ook de passie. Zondag sprak ik vol passie en adrenaline nadat ik mijn podium net was verloren."

"Het is lastig om altijd live te zijn op de radio. De meeste sporten hebben dat niet. Hoe dan ook, ik ben de stewards meer respect verschuldigd. Iedereen heeft werk te doen en ik respecteer het werk dat zij moeten doen in omstandigheden waar heel veel druk bij komt kijken", aldus de Mexicaan.

Horner op de bres voor Checo

Red Bull-teambaas Christian Horner nam het na afloop van de race op voor zijn coureur. "Hij uitte gewoon zijn frustraties. Als voetbalspeler heb je als je boos wordt geen microfoon bij je. Je kan de frustratie van Checo stappen. Hij was zijn podium kwijtgeraakt na een geweldige race."

"Hij moest zijn frustraties even kwijt, maar helaas wordt dat uitgezonden. Hopelijk houden de stewards daar rekening mee", vertelde de teambaas voordat de waarschuwing was uitgedeeld. "Checo zette gewoon zijn vraagtekens bij de beslissing", aldus Horner, die zich tot slot al grappend richt op een van de stewards.

"Waar we ook rekening mee moeten houden, is dat een van de stewards die hier dit weekend is, bekend staat om zijn tirades toen hij jaren geleden nog voor mij reed. Het gebeurt, maar destijds had hij geluk dat het niet werd uitgezonden", zo doelt hij op Vitantonio Liuzzi.

Check hieronder nog eens wat er gebeurde

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola