Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez reageert op 'legende'-uitspraak Verstappen: "Hij is de legende"

Eén van de momenten van de Grand Prix van Abu Dhabi was de verdediging van Sergio Perez op Lewis Hamilton. De Mexicaan wist de Brit op te houden waardoor Max Verstappen in wist te lopen. "Ik deed het voor mijn team."

Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Sergio Perez ontpopte zich tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi als ware als Minister van Defensie van Red Bull. De Mexicaan reed aan de leiding nadat zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton een pitstop hadden gemaakt voor nieuwe banden. De Nederlander had echter een achterstand van een paar seconden op de Brit.

Red Bull gaf Perez daarom de opdracht om Hamilton op de te houden en dat deed hij fenomenaal. De Mexicaan wist de Mercedes-coureur één ronde achter zich te houden en zorgde er zo voor dat de voorsprong die de Brit had op Verstappen significant kleiner werd.

Verstappen was meteen lovend over Perez op de boordradio. "Checo is een legende", riep hij tijdens de race. RacingNews365 deelde dit mee aan Perez. "Nee, hij is de legende. Hij is nu wereldkampioen", was de reactie van de Mexicaan tegenover verschillende media waaronder RacingNews365.

De Red Bull-coureur blikt verder terug op zijn verdediging tijdens de race. "Lewis had de race onder controle en Max zat er zo'n tien seconden. Ik ben heel blij dat ik iets heb kunnen doen om het eindresultaat te veranderen. Ik reed op extreem oude banden, dus ik kon niet veel doen. Maar ik kon wel een paar seconden van de voorsprong van Lewis afhalen."

Perez geeft aan dat hij zich liever niet wilde mengen in de strijd tussen Verstappen en Hamilton en legt uit waarom hij dan toch niet aan de kant ging. "Je wilt je niet mengen in die strijd voor het kampioenschap. Ze hebben er heel hard voor gewerkt om te staan waar ze staan, maar dit is mijn team. Ik deed het voor mijn team en voor Max."

Waarom Perez uitviel

De Mexicaan moest uiteindelijk vroegtijdig zijn bolide parkeren met een geheimzinnig probleem. Perez denkt dat hij zonder dat probleem nog op het podium had kunnen eindigen.

"Ik denk dat ik vandaag nog tweede had kunnen worden met hoe de race zich heeft ontvouwen, maar ik moest de auto wel aan de kant zetten omdat het er niet goed uitzag. Dat had nog voor een nieuwe safety car kunnen zorgen", onthult Perez.

Verstappen ging er vandoor met de titel bij de coureurs, maar Mercedes won het constructeurskampioenschap. Perez baal daarvan, maar is trots op wat hij dit jaar heeft laten zien. "Uiteindelijk is het jammer dat we de constructeurstitel niet hebben behaald, maar ik ben erg blij met het werk dat we dit seizoen hebben geleverd."

Ook interessant:

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"