Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez scoort punten bij Marko: 'Hij staat op gelijke voet met Verstappen'

Helmut Marko is zeer onder de indruk van Sergio Perez. Na wederom een sterk weekend vergelijkt de Red Bull-adviseur de prestaties van de Mexicaan met die van Max Verstappen.

Terwijl Max Verstappen voor de tweede keer in de eerste drie races van het Formule 1-seizoen uitviel, kon Sergio Perez het podium bereiken en een tweede plaats veroveren achter de Ferrari van Charles Leclerc. Dit zet de coureur van Red Bull op de vierde plaats in het coureurskampioenschap, vijf punten boven Verstappen. Dit heeft Perez te danken aan een sterk Grand Prix-weekend en een goed kwalificatieresultaat, tot groot blijdschap van adviseur Helmut Marko. De 78-jarige Oostenrijker spreekt zijn tevredenheid uit over Perez. "Checo reed een geweldige race en staat op gelijke voet met Verstappen", looft hij bij Motorsport Total . "Hij verloor weliswaar een positie bij de start, maar het was ook een sensationele start van Lewis Hamilton." Perez haalde het maximale uit zijn RB18 tijdens de Grand Prix van Australië, want Ferrari was hier volgens Marko duidelijk te snel. Ook de snelste ronde proberen af te snoepen van Leclerc had weinig zin. "Dat was een hopeloze poging geweest, want Leclerc was een volle seconde sneller."

Perez imponeert op de zaterdag

Perez liet het nog wel eens liggen tijdens de kwalificatie op zaterdag, maar volgens Marko is er duidelijk een stijgende lijn te zien in zijn prestaties. "En dat is precies wat we verwachten van hem", zegt hij tevreden. Een podiumfinish was voor Perez de kers op de taart: "We zijn erg blij dat Checo tweede is gefinisht op de tweede plaats!" Na de eerste drie rondes bezet Perez de vierde plaats in het coureurskampioenschap met 30 WK-punten. Verstappen staat op de zesde plaats met 25 punten. De Nederlander viel maar liefst twee keer uit met problemen. Perez viel eveneens een keer uit, waardoor het seizoen matig begint voor Red Bull.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'