Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez spreekt Marko tegen met vooraankondiging over eigen F1-toekomst

Helmut Marko gaf in Japan aan dat Red Bull waarschijnlijk niet snel een beslissing gaat nemen over het stoeltje naast Max Verstappen. Sergio Perez spreekt dat tegen en stelt dat een aankondiging nabij is.

Perez Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie wordt de teamgenoot van Max Verstappen in 2025? Red Bull heeft nog een stoeltje te vergeven en in Carlos Sainz en Fernando Alonso zijn er belangrijke kandidaten op de markt. Toch heeft het team uit Milton Keynes altijd gezegd dat Sergio Perez het stoeltje alleen kan verliezen. Dat lijkt te suggereren dat de Mexicaan de favoriet is om ook in 2025 bij Red Bull te rijden.

Helmut Marko stelde in Japan dat een beslissing nog even op zich zou laten wachten. De Oostenrijker zei het volgende: "Normaal gesproken praten we in april nog helemaal niet over beslissingen omtrent coureurs, maar op de een of andere manier lijkt er veel schot in de zaak te zitten. Het is nog te vroeg voor ons, we wachten zeker nog even voordat we een beslissing nemen. Je ziet dat Sergio Perez het kan, maar misschien speelt de situatie met de contracten voor volgend jaar ook een rol. Dat lijkt heel motiverend te werken."

Perez krijgt na de Grand Prix van Japan bij Sky Sports de vraag wanneer hij iets meer over zijn toekomst weet. De coureur spreekt Marko tegen. "Ik voel geen extra druk en ben vrij relaxed over de situatie. Het is mijn veertiende seizoen in de Formule 1. Ik ben heel blij met wat ik tot nu toe heb bereikt in de sport en ik geloof dat het een kwestie van tijd is. De rijdersmarkt is in beweging, dus de komende weken gaat er heel wat gebeuren. Ik verwacht dat ik binnen een maand weet wat ik volgend jaar ga doen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"