Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sergio Perez

Perez stond onder druk naast Verstappen in 'extreem intens' seizoen

Het eerste jaar bij Red Bull was allesbehalve makkelijk voor Sergio Perez. Het lukte de nieuwe rijder voor de Oostenrijkse renstal om Max Verstappen te assisteren in het behalen van het coureurskampioenschap, maar dit was 'extreem intens' voor hem.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Sergio Perez heeft naar eigen zeggen een lastig jaar achter de rug. Het lukte de Mexicaan om meermaals Lewis Hamilton achter zich te houden en zo een belangrijke rol te spelen in het wereldkampioenschap voor Max Verstappen. Door de inzet van Perez had Red Bull bij een aantal belangrijke races een strategische rol in het spel tegen Mercedes.

Zo kon de teamgenoot van Verstappen in Abu Dhabi een enorme bijdrage leveren door titelkandidaat Lewis Hamilton achter zich te houden en het gat tussen de Brit en Verstappen te dichten. Mede door deze actie lukte het Verstappen om wereldkampioen te worden. "Het was intens, extreem intens", zegt de Mexicaan voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"Er was veel werk te verrichten achter de schermen en er staat veel druk op je. Als je bij Red Bull zit, dan sta je onder hoge druk en iedereen kijkt naar je. Iedereen ziet wat je doet en is daarover duidelijk veel harder, maar dat is erg begrijpelijk."

Perez geniet van Verstappen als teamgenoot

Met Verstappen als teamgenoot stond Perez naar eigen zeggen voor een enorme uitdaging. "Het was niet makkelijk, maar het heeft me naar een nieuw niveau getild. Max als teamgenoot hebben, dat pusht je enorm en daar ben ik heel erg blij mee. Ik geniet ervan. Op dit moment in mijn carrière ben ik heel erg blij en dat is natuurlijk het belangrijkst."

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi was Perez wat langzamer dan zijn teamgenoot, al zit hij daar niet mee. "Ik weet het niet, ik had de consistentie wel. Ik denk dat ik op veel momenten erg close ben geweest, in veel races."

"Als je je in onze positie verkeert, dan denk ik dat consistent zijn het belangrijkst is. Je moet constant honderd procent leveren, samen met je auto", benadrukt hij.

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

1 reactie

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche