Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez strijdlustig door de tienduizenden Red Bull- en Verstappenfans

Sergio Perez gaat het Grand Prix-weekend van Oostenrijk, de thuisrace van Red Bull, extreem gemotiveerd in. Hij hoopt de fans van de Oostenrijkse renstal - en van hemzelf en Max Verstappen - een fantastisch resultaat te kunnen geven.

Komend weekend staat de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk op het programma op de Red Bull Ring, het 'thuiscircuit' van het team van Max Verstappen en Sergio Perez. Laatstgenoemde coureur kan net als zijn teamgenoot niet wachten op de race in Spielberg en kijkt uit naar het gigantische aantal fans langs het asfalt. Er worden dit weekend tienduizenden Nederlandse Verstappen- en Red Bull-fans verwacht, evenals fans van de Oostenrijkse renstal vanuit de hele wereld. "Het is geweldig om weer terug te zijn in Oostenrijk. Het is een van onze thuisraces en dat voel je vanaf de eerste minuut op het circuit", weet Perez. Het team krijgt ongelooflijk veel support hier." "Ik kijk enorm uit naar dit weekend. Het is veilig om te zeggen dat wij het meest gesteunde team hier zijn", aldus de teamgenoot van Verstappen, die hoopt een fantastisch resultaat neer te kunnen zetten voor het thuispubliek. "We willen de fans hier iets terug gaan geven."

Perez wil goed resultaat Silverstone doortrekken

Een week eerder tijdens het Grand Prix-weekend van Groot-Brittannië kende Perez al een goed weekend. Hij werd tweede achter Ferrari-coureur Carlos Sainz, terwijl teamgenoot Verstappen na schade aan zijn bolide niet verder kwam dan de zevende plaats. Perez: "Ik zeg altijd dat we nooit moeten opgeven, en dat was in Silverstone ook het geval." "We hadden niet het beste weekend met de auto daar, maar het lukte mij wel om op het podium te eindigen. Daar kunnen we erg trots op zijn. In Oostenrijk staat ons een nieuw gevecht te wachten en ik denk dat alle coureurs kunnen zeggen dat we erg veel plezier hebben tijdens het racen tegen elkaar, dit seizoen", aldus de Mexicaan.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'