Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verklaart grote achterstand op Verstappen en wijst naar Red Bull-strategie

Sergio Perez kwam in Q3 niet verder dan P7. Hij legt uit hoe zijn achterstand op Max Verstappen maar liefst 1,3 seconde kon zijn. Hij vermoedt dat het door een verkeerde strategie in Q3 was.

Perez Zandvoort Wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts
Het was een pittige kwalificatie in Zandvoort, zo ook voor Sergio Perez. Alhoewel hij wel 'gewoon' Q3 wist te bereiken, bleef hij steken op P7. Aangezien Logan Sargeant en Charles Leclerc waren gecrasht, was hij op Oscar Piastri na de voorlaatste met een rondetijd in het beslissende deel van de kwalificatie.

Onder meer Alex Albon wist voor hem te kwalificeren en achterstand op polesitter en teamgenoot Max Verstappen bedroeg maar liefst 1,3 seconden. Checo merkt op dat zijn team waarschijnlijk voor de verkeerde strategie heeft gekozen in de beslissende minuten van de kwalificatie, toen er na een rode vlag nog vier minuten op de klok stonden.

"We zijn veel onderbroken en hebben veel moeten staan wachten in pitbox. De zon scheen, maar het was lastig om in te schatten in hoeverre de baan al opgedroogd was. Ik denk dat we de verkeerde strategie hebben gekozen door een dubbele pushronde te rijden. Daardoor vroegen we te veel van de banden. Maar goed, na de sessie is het altijd makkelijk praten wat de beste strategie is."

En zondag?

Op zondag hoopt Perez zijn P7 om te kunnen zetten in een hogere klassering, maar dat wordt geen gemakkelijke opgave, benadrukt hij. "We staan op P7 en zondag is het het doel om een sterke start te maken en vanaf dat punt terrein te winnen."

"Het wordt lastig als je ziet hoeveel snelle auto's er rond ons staan, dus het wordt lastig om progressie te boeken. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken", aldus de Mexicaan, die onder meer de pijlsnelle Williams-bolide voor zijn neus heeft staan op P4.

"Williams is heel snel en ze hebben een heel goed weekend. Op het rechte stuk zijn ze heel snel, dus het wordt interessant om te zien wat we tegen hen kunnen doen", zo sluit hij af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Max Schumacher: "Verstappen gaat Red Bull zeker verlaten na vertrek Newey"