Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez verklaart teleurstellend optreden: "Een vreemd weekend"

Sergio Perez laat bij Red Bull nog niet de dingen zien die Red Bull ongetwijfeld van hem had verlangd toen ze hem aanstelden als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. De Mexicaan in kwestie claimt dat dat nog wel komt, maar herhaalt dat dat tijd nodig heeft.

Perez Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor aanvang van het Formule 1-seizoen 2021 gaf Sergio Perez aan zeker vijf Grands Prix nodig te hebben om helemaal zijn draai te vinden binnen het team en om zich helemaal op zijn gemak te voelen in de auto. Na de Grand Prix van Monaco zijn die vijf races verstreken, maar er moet nog wel wat gebeuren.

Ja, gedurende het weekend komt Perez steeds beter in zijn ritme, maar wel steeds te laat: "Ik krijg steeds meer vertrouwen in de auto, maar aan het eind van elk weekend denk ik steeds: "Fuck, ik zou willen dat we nu aan het weekend zouden beginnen", aldus Perez ten overstaan van RacingNews365, om maar aan te geven hoe belangrijk track time is.

"Met de beperkte hoeveelheid track time is het gewoon heel lastig om op snelheid te komen", vervolgt hij, al wil hij dat niet per se aandragen als reden waarom het in Spanje minder goed liep: "Dit weekend was wat vreemd, in die zin dat ik op zaterdag niet 100% was (Perez had heel veel last van een pijnlijke schouder, red.). Dat heeft veel verschil gemaakt."

"Maar ja, laten we dit weekend snel vergeten om vervolgens terug te komen in Monaco. We leren van wat we hebben gedaan en hopelijk komen we daar dan ook sterker terug."

Als wordt aangegeven dat hij toch al een keer een sterke kwalificatie heeft afgewerkt en ook al sterke races heeft laten zien, maar dat een compleet foutloos weekend nog ontbreekt, ontkent Perez dat niet. Sterker nog, hij is heel reëel over zijn eigen optreden: "Het is belangrijk om stappen te blijven zetten om zo een keer van begin tot eind een goed weekend af te werken."

"Ik heb te lang nodig om op snelheid te komen. Als we aankomen op een nieuw circuit, heb ik de hele vrijdag nodig om mezelf daaraan aan te passen. Dat toont aan dat ik nog niet helemaal één ben met de auto. We zien echter dat dingen steeds beter gaan, maar nog niet als één geheel. Maar als dat eenmaal wel lukt, dan weten we zeker dat we behoorlijk hard kunnen gaan."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"