Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez verklaart zwaar teleurstellende kwalificatie in Qatar

Sergio Perez baalt van een teleurstellend resultaat tijdens de kwalificatie in Qatar. Het lukte de Mexicaan niet om Q3 te bereiken, maar hij verwacht tijdens de race gewoon weer mee te doen in de strijd om het podium.

Na een matige kwalificatie voor Sergio Perez zal de Red Bull-rijder de Grand Prix van Qatar moeten starten vanaf de elfde plaats. Teamgenoot Max Verstappen was beduidend sneller en start op de voorste startrij. Perez legt uit dat er iets fout ging met de grip van de banden. "We hebben onze aanpak veranderd", zegt hij bij Sky Sports . "We zaten er waarschijnlijk niet helemaal bovenop. Daarnaast lukte het ons niet om een vrije ronde te krijgen." Op het Losail International Circuit was het erg druk op de baan, veel coureurs klaagden over het niet kunnen vinden van een goede positie op het asfalt. "Hierdoor moesten we de eerste sector induiken met lage bandentemperatuur en lage grip", legt Perez uit.

Perez wil zich terugvechten naar voren

Hoewel Perez er niet in slaagde om zich in de top tien te kwalificeren, verwacht hij een snelle opmars naar de voorkant van het veld. "We hebben er het hele weekend bijgezeten", onderbouwt de Mexicaan. "Dus ik zie geen reden waarom dat op zondag ook niet zo kan zijn." Lewis Hamilton zal de Grand Prix van Qatar starten vanaf poleposition met titelrivaal Max Verstappen naast zich. Valtteri Bottas completeert de top drie. Perez zal onder andere beide AlphaTauri-coureurs moeten passeren alvorens hij richting zijn teamgenoot kan rijden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi